Tintin

Har idag suttit och kollat på en del fotboll. Man C-Man U, Roma-Fiorentina och Chelsea-Arsenal. Var bara Roma som bjöd på bra spel och en trevlig match. Vann matchen med 1-0 efter ett sent mål av el capitano, Totti. Manchester derbyt var riktigt tråkigt, en riktigt kass match med få målchanser, hur faan kan Man U spela Berbatov före Tevez? Det är ett stort hån mot just Tevez. Kom tillbaka till West Ham, där får du alltid spela!
Nu tillbaka till rubriken, Robin "tintin" Van Persie avgjorde och vart stor match hjälte för sitt Arsenal i mötet mot Chelsea. Chelsea började bäst och tog ledning genom ett spektakulärt självmål av Arsenal backen Djourou. Sedan tog Tintin över, gjorde 1-1 med god hjälp av den assisterande domaren. Var ca 5 meter offside, men det tycker jag att Chelsea förtjänade. Sedan gjorde samme Tintin även 2-1 på ett halv hyffsat skott som målvakten borde tagit.
Nu sitter man bara och väntar på att Micke Wahlberg ska komma tillbaka till Malmö, där han hör hemma. Fick nyligen sparken från den ryska ligan. Så hugg Malmö.

Imorgon, Liverpool-West Ham, missa inte det. 2055.

Även fast man heter Pär Sandström kan man lyckas..... Syftar nämnligen på handbollsmålvakten.


Jag gick ut för att finna kärleken och förlorade mig själv


Typiskt Malmö

Tydligen har deras VD fått sparken efter att ha förskingrat typ 100 000. Han hade tydligen ett sjukligt shoppingbegär. Förstår inte vad som händer i föreningen, alltid ska det ske nya saker där nere, och för det mesta är det bara negativa saker som ploppar upp. Mycket märkligt.
Dagens aktiviteter: Se ManC-Man U. Se Roma-Fiorentina. Se Chelsea-Arsenal. Så känns som en fotbollsdag utöver det vanliga. Sedan så ska man väl försöka hinna äta och sådana saker också.
Har även frossat i lussebullar idag, första advent = obligatoriskt med lussebullar + varm choklad. Alltid lika välkommet.
Ne nu börjar Manchester derbyt snart, så bäst att man försöker hitta åt rätt kanal.
Ha en trevlig dag!

  

I FOREVER BLOWING BUBBLES

När ölet går in, går vettet ut

Natt

Har haft en lugn och skön kväll, såg först sing a long sedan vart det en Beck film, troligen 10 gången man såg den, Enslingen. Nu sitter man och funderar på om man ska se den siste mohikanen eller inte. Då sa den tappre siste mohikanen, vilda västern är som förut. Har för mig att jag har sett den men kommer inte ihåg den så väl, men blir väl som alla andra filmer. När man har sett en halv timme kommer man på att man har sett den, och då är det bara att stå ut och se hela en gång till, och så rullar det på så där. Så man kan nog se samma film en mängd gånger.



Gissa vilket ställe detta kan vara? 10 poäng till den som gissar rätt.

Även solen har sina fläckar

Lördag

Idag lär det nog inte hända något speciellt. Tänkte nog se en hel del hockey på datorn, sen hoppas jag på en god middag och en härlig kväll. Tänkte försöka mig på att tippa dagens elitserieomgång.
Djurgården-Hv71, 3-2. Kommentar: Hemmaplan avgör tillsammans med att HV är helt under isen samt att dem har seriens helt klart sämsta målvakt.
Luleå-Rögle, 4-3. Kommentar: Ett på pappret tänkt jumbomöte har otroligt nog blivit en kamp i mittens rike. Detta är elitserien 2 sämsta lag tillsammans med SSK. Så det blir en brunkarmatch med hemmaplan som avgörande faktor.
Brynäs-Timrå, 2-4. Kommentar: Tror att Timrå är på väg uppåt efter segern mot SAIK. Tror att dem får en rätt behaglig match nere i Gävle. Pyörälä blir matchvinnare.
Skellefteå-Södetälje, 3-3. Kommentar: Tror att SAIK får problem hemma mot jumbon SSK, mest tack vare att deras bäste spelare fortfarande är borta. Ett stort minus för SAIK. Sedan så vann ju SSK senaste matchen och tror att dem kan vara på uppgång. Krysset ligger inte långt borta.
MoDo-Färjestad, 4-2. Omgångens kvällsmatch, MoDo får tillbaka samtliga a-lags spelare till denna match, så idag tror jag att dem är med och kampar om segern. Jönsson saknas i Färjestad vilket innebär ett stort plus för dem. Tror MoDo går ifrån och vinner i tredje, en jämn match. Svartvadet får kliva fram och avgöra i sann Sollefteå anda.
Kan också lägga till att i denna elitserie kan ju alla slå alla, så detta är inget facit. Nog för att man kan tro det.
Blir nog inte roligare än så här.
Ha en trevlig lördag!


Man göder inte svinet för dess egen skull

Skön kväll

Då ligger man här i soffan efter en helkväll på bondgården (enligt Klas). Klar är överste gris, Mårten Gås och Andreas Von Anka. Jag är bara en som är där och håller ordning, så att det inte ska hända några otrevligheter. Har ju hört att grisar och gåsar inte är bästa vänner. Ankorna är mer som eljest.
Men kvällen bestod av en hel del tvspelande, vi spelade FIFA, NHL och Buzz. Överste gris märktes mest i negativ bemärkelse, tror inte han vann något, nån gång. Men han vart 2a, 2 gånger. Måste även få säga att Von Anka vart en helt annan spelare när han spelade med mig. Tror han inte vet själv hur han gjorde när han skottfintade och satte pucken i krysset. Men snyggt var det. Kändes som om det var jag och Gås som delade lika på vinsterna. Kanske att Von Anka vann någon gång, men det är tveksamt.
Annars var det en mycket trevlig kväll, öl, chips och ostbågar förtärdes. Men vart var popcorna nöffe?
 
Härligt också att Micke Renberg gör en comeback, han är så pass bra att han kan lira i elitserien många år till, han kommer garanterat att förgylla den rätt gråa serien med sitt härliga spel.  

Tack för mig och sov gott!

Mycket skrik för lite ull sa kärringen som klippte grisen

Helg!

Jaa, då var det helg igen, känns mycket skönt och välbehövligt. Var i skolan idag till 12, hade introduktion av geografi delen. Känns redan nu mycket intressant samt att vi har en riktigt skön lirare som lärare. Bara man ser honom skrattar man inombords, vilket är mycket glädjande. Kommer hem från skolan och äter lite gröt, samt terrar Klas lite på msn, han verkar ha en dålig dag, gick dåligt på tentan kanske?
Jag får för mig att ut och springa en sväng för att känna lite på min fysiska status, och just idag var den under all kritik. Kände mig helt färdig efter ca 2 km, men stod ändå ut och sprang mina 8 km i vanlig ordning. Märkligt det dära, första gången man springer blir man helt döslut, springer man dagen efter känns det hur bra som helst. Oavsett hur mycket eller hur lite man har sprungit innan.
När jag kommer hem ser jag diskberget vänta på mig, ungefär som en skänk från ovan. Diskar och fixar lite gran. Sedan kollar jag mobilen och ser att chefen har ringt, ringer upp honom och jullovet är ett minne blott, än en gång. Var länge sen man hade en riktigt jullov nu, men jag ska inte klaga. Behöver ju alla pengar jag kan få, samt att jag trivs som fisken i vattnet på min arbetsplats. Så tack för att jag får jobba under jullovet!
Så här har min dag sett ut än så länge, vad kvällen har att erbjuda är sånt som märks, men har hört rykten om att det nalkas spelkväll hos Mårten. Oavsett vad som händer är det mycket skönt att ha helg. Tror nästan att fredags eftermiddagarna är de härligaste stunderna under hela veckan.

Där det finns duvor, saknas inte hökar

Ganska hyffsad tippare

Satt ikväll och såg Timrå-Skellefteå, hade helt missat att Marttinen inte skulle spela för SAIK. Med Marttinen i laget hade SAIK klarat minst en pinne. Måste bara säga att Dimitrakos är en riktig sniper, Pyörälä är riktigt vass samt att Tenkrat är riktigt snabb på skridskorna.
Det var dock inte det enda jag missade när jag skulle tippa, kunde ju aldrig beräkna att MoDo skulle skicka Pojkar 94 i mötet mot Luleå, därav det misserabla tipset. Men såg ändå att Sundström och Svartvadet har pruducerande söner. Om 5 år slår dem lätt Luleå. Kul ändå att MoDo lyder bröderna Sandströms ultimatum. Skickar ni inte Pojkar 94 mot Luleå, så ska vi båda spela i första kedjan, ev första backpar. Klart att MoDo vart rädda! De hotet är inte att leka med.
Tippade rätt bra när det gällde Frölunda, Rögle och SSK. Och som jag skrev så kan Jönsson inte ha spelat i FBK. 
Imorgon är det dags för skola igen, introduktion av geografi delen står på schemat.


En skåning går inte att tygla, men Malmö Redhawks kommer alltid att flyga 


Inlägg

Kan kosta på mig ett litet inlägg bara för att jag är klar med hemtentan, vart klar med den sent inatt, kändes mycket bra. För övrigt så vart det 3-1 till Roma igår, matchen dog av lite i andra halvlek, fullt förtåeligt. Men Brighi smackade iallafall in sitt andra mål för matchen och fastställde slutresultatet till 3-1. Kanske en ny favoritspelare? Vad ska man ta och hitta på idag då? Idag blir det nog bara till att ta det lugnt.. Det har jag förtjänat, tror inte ens att det blir ett iksubesök idag. Ikväll blir det nog att man ser MoDo-Luleå på datorn, hoppas MoDo kan hålla i sitt fina spel från bortamatchen mot LHC. Tänkte försöka mig på att tippa kvällens matcher.
Södertälje-Djurgården 4-2, kommentar: Södertälje behöver vinsten med är Djurgården.
MoDo-Luleå, 3-2, kommentar: MoDo har fler talanger och bättre hockeyspelare rakt igenom + att det finns Sollefteå inslag, en bra kompination helt enkelt.
Rögle-Brynäs, 4-2, kommentar: Här avgör hemmaplan, mellan två rätt mediokra lag, mål av super Mario?
Färjestad-Linköping, 2-2, kommentar: Här blir det nog en helt jämn och tuff match, Utan Jörgen Jönsson tror jag det finns bra chans att till och med vinna för Färjestad. Utan Jönsson = Färjestad ett bättre lag.
Timrå-Skellefteå, 3-3, kommentar: Denna match har allt för att kunna vara omgången bästa match. Timrå sitter inne på många härliga lirare. Lehtonen, Pyörälä och Tenkrat är dem som sticker ut. Hade inte tackat nej till att ha dom i mitt kära Malmö. Men skulle ändå kunna säga att Skellefteå sitter inne på ännu mer spetskompetens, här har vi elitserien bäste back alla kategorier, Jyri Martinnen, sedan har man Moran och Dimitrakos framåt. Så helt klart en hel intressant match, kanske blir till att se den istället för MoDo-Luleå.
Så till kvällens sista match som spelas mellan
Hv71-Frölunda, 3-5, kommentar: Frölunda fortsätter på den inslagna vägen och slår ett mycket tamt hemmalag. Janne Niskala stor matchvinnare med 1 mål och 2 ass.
Detta tror jag.. Vad tror ni?
Nu blir det till att fika något sen kanske det blir iksu ändå? Fått blodad tand av detta inlägg.

Sköt om er där ute i snön

Fotboll

Sitter just nu och kollar Cluj-Roma, inte någon vidare match tycker nog ni. Men förmodligen den bästa halvlek jag sett i år. 1-2 är ställningen. 0-1 Brighi 0-2 Totti på en makalös frispark! 1-2 Koné. Hittade åt en hyffsad sändning, typ rumänska tv3. Kommentatorerna är de värsta jag har hört, så fort hemmalaget är över halva plan är det som en straffspark, helt hysteriska, men roligt tycker jag. Skönt också med ett litet break i pluggandet. Nu börjar snart andra halvan, hoppas på samma underhållning.
Synd också att inte Löven kunde slå Leksand ikväll, men bra att Huddinge tog poäng av gnaget.

Bra dag

Idag har varit en bra dag, steg upp runt 10, satt mig för att skriva på tentan. Gick sådär, men har bara 1 av 3 frågor kvar nu. Känns skönt, ska försöka fixa det senare ikväll. Skrivit ungefär 5 sidor än så länge. Idag har jag också varit och hämtat tentan och varit och tränat på iksu. Fick förörigt 36,5 av 47 på tentan, SJUKT bra skulle jag vilja säga. Nu funderar jag på att se Roma på datorn om jag hittar någon bra sändning.

Hade så bra tillsvidare!

Kvällskvisten

Sitter just nu och väntar på att mina ägg ska ha kokat klart, blir en god äggmacka till kvällsfika. Annars har kvällen/dagen inte varit alltför händelserik. Har börjat på min hemtenta,har skrivit ca 1 sida. Sedan har jag varit och tränat på iksu, rygg och biceps vart det idag. Har varit och handlat ikväll också, sedan har det blivit en del tv också. Har zappat mellan Oskarshamn-Växjö och Fiorentina-Lyon. Underhållande båda två, sedan såg jag också en del av Lhc-MoDo, där MoDo imponerade ordentligt och tog en stabil 5-1 seger.

Morgondagen består nog till stor del av hemtentan, ska försöka skriva den klart så man får vara ledig torsdag. Hade varit skönt. Ska också försöka hinna med iksu en sväng. Sedan om jag hinner ska jag också försöka hämta ut den rättade tentan på skolan. Men blir nog fullt upp imorgon.

Men nu blir det fika! Mummmmma.


Kraam och godnatt


Godkänd

Kom nyss hem från skolan, en riktigt bra skoldag faktiskt, redovisade en släktforsknings uppgift samt hade några historiska rollspel. Fick även ut hemtentan som jag tänkte börja med så smått idag. Efter lektionens slut stötte jag på Klas, Kjäll, Andreas. Jag och Klas beslutade att vi skulle gå upp till vår förra kursanvariga för att höra hur det hade gått på tentan som vi skrev för 3 veckor sen. Både jag och Klas var godkända, helt fantastiskt skönt att slippa allt vad omtenta heter. Kjäll klarade ju också tentan förstås, när han nåddes av beskedet såg man små tårar i hans ögon, det var bara för gulligt att se. Grattis Kjäll, det förtjänade du. Bara för att man vart godkänd där så bildas det som en inre kraft som säger: Plugga mera, när du är igång. Jag tänker: jag är alltid igång. Kul också att det ger resultat att plugga, satt faktiskt rätt många dagar och pluggade till den där tentan, mer eller mindre effektivt. 
Idag blir det nog att titta över hemtentan, sedan blir det nog också ett iksu besök, sedan ska man väl äta och allt annat som hör dagen till. Nu tänkte jag bara glädjas över min insats en stund, för att sedan återgå till allvaret.


Kram på er alla.  

Kvällen

Kvällen har inte bjudigt på några stordåd. Har pysslat lite med en släktforsknings uppgift, och spelat en hel del nhl, har även diskat. Nu ska jag nog bara koka mig lite choklad och äta några lussekatter sedan blir det nog sängen. Imorgon delas det ut en dryg hemtenta som ska vara inlämnad på fredag, så nog får man det man gör även denna vecka. Ser redan nu fram emot nästa helg! 

Good najt, sleep tajt  

Snöstormen

Japp, snöstormen fullkommligt skrattar åt mig när jag försöker cykla, både på vägen hem och på vägen dit så hånade snöstormen mig. Det var ett jäkla underlag och man kunde knappt se, trodde jag kunde cykla i samma tempo som jag alltid brukar, men icket. Fick krypa fram på cykeln, stack ju till i ögonon så fort man försökte trampa på.
Skolan idag bestod av nutidshistoria, välfärdssamhället. Säger njaaaa om det. Kändes bara drygt idag. Sitter just nu och ser något fiskeprogram på tv4sport, dem måste ha en håv för att få upp en abborre på ca 1hg. Och dem ska kalla sig proffs fiskare, pfff....
Vad ska man annars göra idag då? Kanske gå på iksu och träna, om inte vädret sätter käppar i hjulet. Tänkte också försöka göra mig nåt ätbart, typ havregrynsgröt passar bra en dag som denna, fast hittar ingen äppelmos.
Man vill ju helst vara inne en dag som denna, så det blir nog så.
Kan dra ett låttips en sån här tråkit dag: Plain White T´s - Making a memory, en riktig myslåt.
Återkommer förmodligen senare idag.


Kraam

Hör och häpna

Malmö vinner och West Ham vinner.
West Ham knäcker Sunderland med matchens enda mål genom duracell kaninen Behrami. En rätt bra match som jag såg via datorn med fantastiska slovakiska kommentatorer. Riktigt viktigt med 3 poäng, känns som det var länge sen sist. Matchens bästa spelare var den rödhårige Walesaren James Collins som var stabiliteten själv i mittförsvaret. Plus går även till målskytten Behrami och mittfältsmotorn Scott Parker.
Malmö vinner också och det borta mot hemmastarka Sundsvall, slutresultatet skrevs till 5-2. Donald Maclean ska tydligen haft en stor show, vilket man kan ha svårt att förstå. Men 2+1 måste ändå ses som ett gott dagsverke. Nu är det bara att titta uppåt i tabellen igen.
Roligt också att Micke-effekten fortsätter i Björklöven. Men kvällens största smäll måste ändå Mora ha åkt på, 3-6 hemma mot Mariestad måste ses som ett stort misslyckande. Vad håller dem på med egentligen?

Kvällen fortsätter nog i soffan och en hel del tv tittande. Plus att jag måste läsa igenom en historisk essä som jag ska återberätta imorgon.

Kul helg

Helgen har bestått av många roliga saker, typiskt att den börjar lida mot sitt slut. Skolan tar vid som vanligt imorgon, ska till exempel återberätta en historisk essä. Nu tillbaka till helgen, fredagen bestod alltså av hockey, kan ju bara beskriva det med ett ord, BESVIKELSE. Lördagen vart några timmar på stan, åt en härlig middag, spelade Buzz, singstar och lite Fifa hans det också med. Runt 8 gick jag upp till Klas för att kolla vad dem hade för sig, FEST såklart, vad annars en lördag kväll? Kom upp dit, drack några öl, Klas bjöd på en wirre och kvällen var igång.. Vi snackade en massa och hade det mycket trevligt. Lämnade partyt runt halv 12 för att bege mig hem, fikade lite och fortsatte tv-spelandet med Joel, Nova och Moa.

Nu vill man bara veta vad som hände sen? Vad hände efter jag lämnat partyt? Bjöds det på några skandaler under lörda natten?

Har även följt lite av skidåkningen i helgen och man kan ju inte vara annat än imponerad av Gunde och co. Nu väntar man bara på att allt ska bli som vanligt igen.

Idag då? Vad händer idag? Vaknade runt 10.30, följde damernas staffet medan jag åt frukost. Sedan följde jag och Moa med när Joel och Nova skulle ta bussen hem till Björkå. Sedan har jag inte hunnit med så mycket mer. Väntar på att klockan ska slå 16 så att man får följa Malmös öde borta mot Sundsvall. Även West Ham spelar idag, borta mot Sunderland med den tidigare West Han profilen Anton Ferdinand som största stjärna. Tror både Malmö och West Ham kommer få det tufft i sina respektive matcher. Kan mycket väl sluta som vanligt, dvs 2 förluster. Kan man inte bara byta lag att heja på? Varför kan det inte vara så lätt? Men eftersom jag är optimist så säger jag 2 segrar. 2-1 till West Ham och 4-1 till Malmö.


Kräftgången fortsätter

Detta var Tomas Wallgrens egna ord efter debacklet mot Björklöven. Träffade honom efter matchen utanför arenan, en riktigt trevlig kille, märks att han är norrlänning. Han sa mest att det är många som är besvikna och att det råder en stor turbulens inom laget. Konstigt nog så väljer tränaren Bibbi att spela med dem som visar sämst attityd och sämst inställning. Inte konstigt att spelare som Wallgren blir besvikna. Tror ändå att Malmö tar sig i kragen och besegrar Sundsvall imorrn.

Annars har dagen bestått av ett stadsbesök, sökte efter julklappar. Hittade faktiskt en riktigt bra grej till farsan som jag och lillebror slog till och köpte.

Kvällen består av en härlig middag, sedan tänkte jag ta mig upp till Klas en sväng och hälsa på, dricka någon öl och umgås lite.


Dagen med stort D

Nyss kommit hem från skolan, idag har vi pratat om 1800-talet och en bit in på 1900-talet, hur det politiska sett ut och hur det ekonimiska, sociala osv sett ut. Ganska intressant att se hur vi kommit framåt i våran utveckling.
Sitter just nu och vräker i mig lunch, det blir 2 äpplen och 1 avocado som förtärs. Smyg god lunch faktiskt, ni kan ta det som ett mycket bra lunchtips! Ska snart ner på stan, eller rättare sagt busstationen där jag ska hämta upp några gäster. Närmare bestämt min lillebror och hans tjej, som ska besöka oss i helgen. Blir hockey ikväll och förmodligen blir det nog någon timme framför tv-spelet. Någon förresten som ska på hockeyn ikväll och har 4 lediga platser i bilen? Klas och Magnus, känn er träffade, 4 platser kan ni väl bidra med? Snälla ;)
Ska bli roligt att se Malmö eller ska det verkligen bli de? Känns som det kommer bli en 2,5 timme lång pina. Tror Björklöven med deras snipers och skridskoskickliga lirare kommer att pulverisera MIFs något senare och segare rundnigsmärken. Allt annat än en Löven seger ikväll är en skräll modellen större.. Eller hur Mange? Hjärnan säger 3-1 men hjärtat säger 2-3. Vad ska man lita på?


Annars då? Jo, skönt med helg och allt som hör helgen till.

Finanskrisen slår ut allt och alla

Satt och diskuterade finanskrisen med Klas på msn.. Är alla drabbade av den? Eller är det bara vi 2? Känns riktigt illa när man känner att man inte ens vill ladda mobilen, ens bäste vän. Den man inte kan leva utan. MIF Redhawks är ett tydligt tecken på vad finanskrisen kan leda till, ett fullständigt talanglöst lag med mängder av dåliga hockeyspelare. Ska dem värva så hittar de en 20 årig back som inte platsar i Bofors, eller en 36 årig föredetting med en diger meritlista, snacka om ekonomi värvningar. Snart förlorar väl Malmö också sin fin fina Malmö Arena. Det enda som är av stil när det gäller MIF. Allt detta på grund av finanskrisen.
Annat var det på 1700-talet, då fanns säkert inte ens ordet finanskris, då var det supning som stod i fokus. Och nog tror jag att dem hade det bra. Klas sa förövrigt igår att han fortfarande lever på 1700-talet. Och jag tycker han gör helt rätt. Han har förövrigt också en diger meritlista, vill inte gå in på hans meriter, men diger är listan iallafall. Tror nästan MIF skulle kunna få upp ögonen för denna härliga lirare, har inte spelat hockey på några år men har har fullt av linjedomaruppdrag. Men vad gör det, han kan stå på skridskorna, har sett det med egna ögon. HUGG MIF, HUGG! Med hans meritlista kan han inte kräva så hög lön ;) Skulle kunna tänka mig det som en nödlösning. Bredvid Damgaard skulle herr Sandström framstå som Jyri Marttinen, alltså helt outstanding!

Godnattkramar i vinterkylan

Dagens bravader

Idag har varit en skön dag. Steg upp runt halv 12 eftersom vi inte hade någon skola idag, gick och tränade på iksu men bröderna banan, körde mage och triceps. Sen malde man ner en pizza upp på Ängen, riktigt gott var det. Sedan var det dax att handla, vi handlade och gick hem igen. Och nu sitter man här och väntar på bättre tider.
Har och en liten skinnig sak att berätta, skulle cykla upp på iksu, gick ut för att hämta cykeln i ett sånt här cykelhus man har utanför sina bostäder, såg en tjej som hade problem med sin cykel. Sa till henne: Lite plats för cyklarna det finns, finns alldeles för lite plats och för många cyklar. Hon sa: öhh, grymtade lite. Jag frågade: Va? Hon fortsatte grymta medan hon försökte få loss sin cykel. Kändes som det vart en riktigt skinnig stämmning. Jag tog min cykel och glatt cyklade upp på iksu. Kvällen blir nog hyffsat lugn, hoppas på några glada överraskningar.


1-5

En pungspark av sällan skådad hårdhet.. 1-5 mot Växjö Lakers, ett mål att glädjas över. Hur ska detta gå mot Björklöven? Kan bli tufft, tror att Bibbi fått sparken innan de, Peo kommer gå ner i båset och göra en Micke A. SUCCE direkt med andra ord.

Life is a bitch

Vad händer ?

0-3 hemma mot Växjö och fullständigt sönderlekta efter 2 perioder. Detta Malmö lag är en gåta utan svar..
Blir det bättre om Bibbi sparkas? De slöa spelarna finns ju fortfarande där. Johansoon, Damgaard och inte att förglömma fröken Steen.. Vad håller dem på med, har ju faan spelat flera år i elitserien, nu glider dem runt på en skridsko och spelar som donnor. Just ja, Malmö har ju en förmåga att samla upp dessa profiler, dem som inte jobbar för laget. Känner att man brinner av.

Annars är ju Bonde söker fru intressant
....

Plugg?

Varför finns det så många andra "roliga" saker när man ska till att plugga? Typ diska, städa, fixa mat. Det är en hyffast dilemma när man är student. Eller ska vara student. Fick iallafall ihop 1,5 sida, det var en bokrecension av den fantastiska boken Land och Stad från 1974..
Har förövrigt en djurisk träningsverk idag, i ryggen. Ska man kanske börja köra mer rygg eller ska man strunta i den helt? FInns också ett annat problem, det där jäkla fotbollslaget, VARFÖR hör det inte av sig? Träningsvillig och målmedveten spelare finns ju här. Kan även lägga till målspruta om jag får spela på topp. Sitter annars och laddar upp för ett iksubesök med bröderna banan. Rygg och axlar för dig idag Klas?

Sedan så har ju MIF match ikväll också. Möter ett Växjö som spelar över sin förmåga. Förmodligen en torsk men jag är optimist. Vi säger 3-2.

Sedan vill jag också säga att alla förmoligen sett idol, och Lars som var med där. Han är något utöver det vanliga.
Låtarna han skrivit själv är ju helt fantastiska.

Nu ska jag upp på iksu och bolla lite med vikterna ;)

En tisdag som alla andra..

Japp, då var det tisdag igen då, denna fantastiska dag. Har inte haft skola idag, MYCKET skönt. Har varit och tränat med Klas, tvättat lite grann och städat lite grann.. Alltså en mycket rolig dag. Nu ligger jag typ bara i soffan och spelar lite tv-spel. 


Denna bild är för övrigt från apburen.
Björklöven-Malmö på fredag? Många som ska dit?


Lucia

LUCIA S 2 till nr 72006 innan 24.00 inatt är det som gäller :) Vem blir Sollefteås lucia år 2008? Så dra iväg ett sms till det numret och var med och rösta fram en släkting till mig. Hon besitter samma naturliga skönhet som jag. Vi är av samma sot och korn om man säger så. Kom igen Desse. Du blir helt klart lucia år 2008.
Annars har kvällen i bjudigt på något överhuvudtaget.
Försöker ta reda på ett fotbollslag som behöver en träningsvillig(?) och mycket målmedveten spelare.
Så alla lag som ser detta. HÖR av er!


Desse for Lucia.

Måndag 17/11

Idag så har inget dramatiskt hänt. Var på skolan ovanligt lång tid idag. Gick igenom slutet av 1600-talet + att vi har glidigt in på 1700-talet. Tycker faktiskt att det är intressant, trot eller ej. Funderar på att läsa en massa historieböcker nu för att det är så himla intressant. Kvällen lär väl inte bli så himla dramatisk den heller. Funderar på att gå och träna på iksu och bli den där biffen alla drömmer om. Kommer aldrig att ske men ändå. Kanske återkommer under kvällen om jag hittar på nåt kul.

Kraaaam

Roma Roma Roma

Någon fler än jag som tycker den intro låten är hur skön som helst? Tänk dig att gå in på olympiastadion i Rom inför fulla läktare och höra Roma Roma Roma. Mäktigt. Såg just när nämnda Roma slog Lazio med 1-0. The Beast avgjorde med ett fint nickmål. Ganska bra match med bla 2 röda kort och mycke känslor. Inte för att man är något stort fan av italiensk fotboll så kan man inte låta bli att gilla Roma. Måste nästan ta mig ner till Rom och gå på en match bara för att få höra introlåten.
 
Nu är alltså denna helg slut. Ny vecka och nya möjligheter. Ser redan nu fram emot nästa helg. Björklöven-MIF som den stora höjdpunkten.

Malmö gör det igen

Vinner en match såklart! Utan skönspel betvingas erkänt svårslagna Mariestad, IMPONERANDE. 5-2 skrevs slutresultatet till. Jonas Höglund hängde 2, Björk, Paulsson och Hardt hängde också varsitt.

Nu vill jag bara se Roma-Lazio och slappna av.
Annars består kvällen mest av ensam mamma söker, sanningens ögonblick och andra avenyn. Alltså en helkväll framför dumburken.

Översikt

Helgen började alltså i fredags, vart någon öl och lite pokerspelande hos Klas. Jag vann inte förstås. Med tanke på fredagen som va kunde man inte räkna men någon större framgång. Vart faktiskt smått förnedrad i poker spelet.. Mårten var den med minst hjärta och som stod för den största delen av förnedringen. Jag var inte den enda som vart förnedrad i fredags. Även mitt kära MIF åkte på en otroligt onödig förlust mot Västerås. 5-3 blev slutresultatet. När ska Malmö förstå att man ska spela hockey varje match. Inte varannan som det nu ligger till.

Lördagen var inte heller alltför givande. Var på stan i princip hela dagen, åkte ner vid 11 kände mig mer än nöjd vid 12, var där ändå till 16. Fruktansvärt tråkigt att vara på stan så länge. Men som Moa säger. ANPASSA DIG! ;) Så det är bara att gilla läget. Lördagkväll bestod av lite sociala aktiviteter så som Buzz, Beck och lite stjärnor på is.

Idag när man steg upp så hade man fruktansvärt ont i huvudet, sa till Moa att hon skulle stiga upp typ 100 ggr. Ända tills hon vart lite putt och steg upp. Allt för att jag inte skulle behöva kliva upp först. Har också haft storfrämmande i helgen, Moas mamma, mormor, bror och hans tjej har samtliga varit här och förgyllt vår tillvaro. Visst har det varit lite trångt men annars har det gått bra. Har t ex inte behövt laga mat, diska osv.. Mycket värt!

Idag är det alltså dax för ny Malmö match också. Möter Mariestad inför ett fullsatt Malmö Arena, eller? Malmö borde vinna enkelt men man vet ju aldrig med dem. Men vi säger 6-1 för att dra till ordentligt. Kom igen nu Malmö, visa hur bra ni kan vara om ni bara vill.







Kanske Klas och Mårten kan komma tillbaka med Nhl och dosan? :)

VIK-MIF

Dagen rullar på trots en dålig start. 1900 är det nedsläpp mellan Västerås IK och Malmö Redhawks. Tror på en ganska tuff match som tillslut slutar 2-4. Don Mclean som 2 målsskytt. Men eftersom dagen varit mycket kass så skulle det inte förvåna mig ett dugg om det blir torsk.

Ha en trevlig kväll. Får se om man hittar på nåt coolt.

Malmööööö, ja vi är svart och röd. Malmööööö, jag vill ju leva och dö..

Kaotisk dag

Dagen har bjudigt på många överraskningar, idel dåliga.. Började med att stiga upp runt halv 8, bara ett misstag i sig. Fikade frukost som vanligt framför tvn som visade RIX morronzoo, riktigt trevligt att titta på när man nyss vaknat. Sedan kom jag på den dumma idén att cykla till skolan, hoppade på cykeln, höll på att blåsa bort av orkanvindarna. Är nog förövrigt det jag blir mest irriterad av, blåst när man cyklar.
Kom till skolan, snackade fortsatt om Gustav Vasa och vi kom också in på 1600-talet, han visade också en video. Kände mig mest trött när jag var i skolan så ingenting fastnade. Klockan tickade fram till 12 och det var dax att gå hem. Kommer ut från universitet och det spöregnar, Ja, roligt tänkte jag. Tittar efter min cykel. Ställde inte jag den där? Ser mig lite mer omkring. Ser två cyklar ligga typ på varandra, förstås att en av dem är min. Jahapp, är det någon som försökt varit "rolig" eller är det vinden som spelat ett spratt? Går och tänker ta upp min cykel, får inte lös den på något vis.. Styret på min cykel har förstås trasslat in sig i ekrarna på framhjulet av den andra cykeln. Efter någon minut sådär har jag äntligen fått lös styret.. Tror inte att den andres cykels ekrar mår allt för bra. Försökte faktiskt rätta till dem så gott jag kunde. Sedan kunde jag äntligen få cykla hem i spöregnet.
Hur ska dagen sluta när den har börjat på detta fantastiska sätt?
Funderar på att träna eller städa. Kanske äta lite också. Kanske hinner med allt om jag har tur. Eller otur?
Blir inte roligare än så här.. Iksu nu, tappar väl en hantel eller dyl på tån bara för att.

Seee you later alligator

Klas hockeydömande

Japp, var och kollade när Klas gick på linjen i div 3. Lanza-Teg stod på schemat. Klas skötte sig bra, inget att säga om de. Någon icingpuck för mycket kanske det vart, men what ever? En liten besvikelse var att det inte vart någon fight mellan #61 i Lanza och #18 i Teg. Skulle vilja se herr Sandström rycka in där. Matchen då? Hur var den? Jo, gick efter 2 perioden med ställningen 2-2. Slutade tillslut med Lanza seger, 5-3. Mårten, du missade inget, men hade varit roligt om du hade kunnat höra av dig till Mange och hakat på. Var förövrigt en riktigt dålig match, kanske därför man lämnade i förtid för att hinna hem till reprisen av andra avenyn;) Den serien gör ingen besviken!

Fredag imorrn? Vad händer?
Skola på förmiddagen sedan är jag öppen för förslag.
Sov gott för det tänker iallafall jag göra.

Malmö Arena

Startar just nu en blogg för att ha något att fylla ut min tid med. Vet inte varför egentligen men kan vara en kul grej. Kommer att bli en ganska torr blogg med fotboll och hockey som största.. Ja, största vad? 

Tänkte börja med att hylla Percy, varför har han skapat ett så underbart tempel till MIF? Förtjänar dem att spela i en sådan fin arena? Det tycker jag nog ändå att dom gör.. Hoppas dem bara kan höja sig ett par snäpp nu när det börjar gälla. Precis som dem gjorde i kvalserien förra säsongen mot Brynäs, men som alla redan vet så sket det sig ändå. Visserligen har Malmö tappat en hel del färgstarka spelare från förra säsongen, tänker främst på Nieminen, Eloranta och Välivaara. Tre spelskickliga herrar. Inte att förglömma #11 Lasse Pirjetä, den bäste av dom bästa. Synd att inte han fick vara med och inviga Malmö Arena.
 


I årets trupp kan man hylla några killar som skiljer sig från mängden. C.Söderberg, M.Paulsson och dansken N.Hardt. Dem har en helt annan dimension i sitt spel, spelar i en egen liga om man säger så. Nog hyllat om Redhawks och tillbaka till verkligen. Malmö är egentligen inte ett bra lag, mestadels kassa backar, många slöa forwards, men man har en riktigt duglig målvakt, och en målvakt är ju mer än halva lagen så detta ska nog sluta bra ändå. Ett realistiskt mål är SM-guld inom fem år. Tillbaka till matchen igår då, alla såg den förmodligen. Behövdes 4 bra minuter av 60 för att knäcka Leksand. Malmö-spelarna krigade för varande och visade prov på härlig kämpa glöd, bäst av alla enligt mig #17 Marcus Paulsson. Ständigt farlig och med en oerhörd fart under skridskorna. Härligt Mackan! 

Annars då? 
Idag var jag först på skolan till 12, snackade om Gustav Vasa, Christian Tyrann och alla andra härliga karaktärer som levde på den tiden. Ganska intressant faktist. Fick veta lite om vad dem gjorde på sin fritid osv. 
Kom hem, väckte Moa, åkte ner på stan och åt Lunch och kollade efter julklappar. Hittade faktiskt hela två styckna. Rätt kul att gå på stan ändå när man vet vad man vill ha och hittar det. Annars är stan bara tråkig. 
Ikväll blir det nog iväg och kolla lite hockey, Klas ska vara linjedomare, hoppas på några skandaler, och chansen finns  alltid när Klas är i farten ;) 

Hylla dem som hyllas bör 
So long flaggstong

/Masse  

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0