Fint/Fult på julbordet

Malmö slog hemmastarka Almtuna med 5-0 igår, RESPEKT!
Kesä var tillbaka och gjorde sitt första mål i Malmötröjan, gårdagen var lysande fram tills dess att domarjäveln dömde en vidrig straff till Chelsea... Upson stod för en perfekt brytning och domaren tog segern från West Ham. Var dock en kanonmatch, riktigt härligt att se! Diamanti förövrigt matchens gigant!

Det fula med julbordet:
Leverpastej, fruktansvärt äckligt.
Dessa jäkla prinskorvar, vilken människa har dem gjort glad?
Sill i alla dess former.
Lutfisk?
Köttbullarna, vafrör dessa på ett julbord?!? På tok för mycket Svensson över det.

Det fina med julbordet:
Ägg med extra majonäs!
Kalvsylta, bland det absolut godaste man kan äta.
Julskinkan, mums!
Kyckling, helst med någon fin topping.
Julmusten förstår, Zeunerts annars får det va! Bara den som håller klassen.

Jobbade förövrigt idag på mitt kära ica rosen, och det mest anmärkningsvärda var att det var ett Björklöven fan som handlade av mig, han hade matchtröja och keps på sig. Trodde inte att man ville visa så tydligt att man håller på dem. 

Ridå

West Ham förlorade mot Bolton igår med 3-1. Riktigt bedrövligt. Målvaktstavla av Green vart förödande..
Malmö förlorar mot Mora med 4-1. Mora är bedrövliga och Malmö är ännu sämre.
När faan ska Markus Svensson förstå att han måste stå upp ibland? Riktigt usel idag.
När ska tränare fatta att han ska låta junnisarna spela mer, endast dem som har lite fart. Tänker fram för allt på Holmqvist och Dyk. Sedan skulle inte heller mer speltid på Larsson skada. Mora hade tur att Kesä inte var med idag, dem slapp en skada.
Malmö gjorde 2 mål som vart bortdömda, jag undrar fortfarande varför. Domarkvaliten blir bara sämre och sämre tyvärr.
Enda glädjeämnena idag är att Kesä är tillbaka nästa match och Diamanti är förjävla bra i West Ham. Kvalserien känns långt borta just nu..
Sedan har jag börjat träna på allvar nu.. Kör stenhårt konditionsträning.

Som Malmö och West Ham supporter är dessa kvällar mer regel än undantag..

Bra Malmö

Lyckades tippa helt rätt i Aik-Malmö matchen, det är inte varje dag man lyckas med det. En riktigt viktig seger dessutom. Malmö fick in några klassiska skitmål och det är det som behövs i dessa matcher, starkt också med tanke på att man fick spela hela 30 sek i PP på hela matchen. Vart även en fight mellan Kesä och Nagander, måste säga att det tråkigt nog slutade oavgjort.

Annars har det varit en riktigt bra helg, blivit mycket sport på tvn och även varit ute och sportat lite själv.

Åker förmodligen hem till Björkå på lördagen, ska jobba lite och så.

Veckan som kommer blir det mycket examensarbete, måste försöka få så mycket som möjligt klart innan man drar hem. Måste även löpträna lite, mysa med Maya och lite andra saker.

Kanske drar till Norge och jobbar i februari.

Fredagkväll och dans i folkets park

Inte direkt kanske. Har idag varit i skolan ca 2 timmar, sett Aco och Jonsson fixat en svensk dubbelseger och varit på stan och handlat julklappar. Pengarna bara glider ur händerna.

Anna-Carin Olofsson måste vara den mest ödmjuka, härliga, trevliga och underbara idrottskvinna som finns på denna planet. Unnar verkligen henne all framgång hon kan få. Extra roligt att hon fick vinna idag också. Nu ser man mycket fram emot övriga tävlingar under helgen.

Sedan dessa julklappar, är så jäkla svårt att veta vad alla vill ha osv.. Men känner mig mycket nöjd över vad jag ådstakom idag iallafall.

Erik vann idol idag, min spontana reaktion: Jaha?

Birmingham-West Ham och AIK-Malmö i helgen, 2 ytterst viktiga matcher. 3 poäng och jag är nöjd. Tipsen då? Birmingham-West Ham 2-2 och AIK-Malmö 2-4.
Trist att Dean Ashton är tvungen att lägga skorna på hyllan bara 26 år gammal, skadebekymmer ligger bakom detta. Den mest kompletta anfallaren under min tid som hammer. Skulle aldrig åkt på de där jäkla landslagslägret.

Trivs riktigt bra i glasögon förresten, en helt ny värld öppnade sig!

Vingklippt rödhök

Jo, inför kvällens toppmatch mot AIK saknas Söderberg, Olsson, Alvarez, Larsson och Damgaard. Så det är alltså vingklippta rödhökar som tar sig an ett lag från 08 området. Detta leder alltså till att Treille och Wallgren går från 4e line till 2a tillsammans med Hardt. Kommer bli intressant att se dem med lite mer speltid. Synd bara att Larsson inte var hel idag, annars hade han garanterat fått mycket speltid. Sedan ska det bli roligt att se redhawks 4e line med bara junnisar. Roligt att se om Tärnström vågar ställa upp och spela kvällens match, Kesä lär förmodligen köra över honom i sådana fall.

Tips 2-5.. Malmös mål: Treille och Green. 

KOM IGEN REDHAWKS!  


Helgen

Helgen började alltså med att Malmö förlorade mot Mora med uddamålet, precis som jag trodde. Blir nog inte lättare mot AIK imorgon med Söderberg avstängd pga diciplinära skäl, Larsson skadad? Damgaard är ju som tur är borta sedan en tid tillbaka. Så blir intressant och se hur detta slutar, Urbas verkar ju vara på väg tillbaka och det får ses som mycket positivt.

Helgen fortsatte med att West Ham förlorade mot Man U med hela 4-0.. INTE ALLS BRA!

Sedan igår fick man lite upprättelse i alla fall, Roma slog nämligen Lazio med 1-0 efter ett vackert mål av Casetti.

Idag tänkte jag hämta ut mina glasögon, tänkte springa dit fram och tillbaka. Sedan är det tänkte att jag och Joel ska köra lite intervall träning ikväll. Måste få upp konditionen NU.

Nydalasjön

Har idag varit en hel dag i skolans och friluftslivets tecken. Dagen började med att jag och Maya gick bort till Klas och Camilla för att plugga. Plugget gick väl sådär, vi sammanfattade intervjuerna och snackade lite allmänt om examensarbetet. Sedan vid halv 12 tog vi våra skridskor och begav oss till nydalasjön för att kolla om isen håller för till att åka på. Det gjorde den, vi var där och åkte över 2 timmar. Riktigt roligt var det. Åkte runt sjön på en spegelklar is. Medan vi var och åkte skridskor så tog Mariah och Camilla, Maya och Bloppan på en promenad.

Ikväll är det hockey som gäller, Malmö tar sig an Mora på bortaplan. En riktigt viktig match där Malmö vid vinst kan skaka av sig Mora i toppstriden. Men jag känner på mig att det kan bli tufft att vinna. Mora på bortaplan brukar allt som oftast sluta med uddamåls förlust. Tror att det blir 3-3 med Söderberg, Staal och Larsson som målskyttar.

KOM IGEN MALMÖ!!!

Lill lördag

Var alltså och såg Modo-Skellefteå igår. Ett sömnpiller utan dess like fram till 19.58 i sista perioden, då vaknade Modo till och gjorde 2-2. Sedan avgjorde ju Foppa i förlängningen, ett tjusigt mål framspelat av Näslund.
Modos 3 bästa: Pikkarainen, Näslund och Häggström.
Skellefteås 3 bästa: Marttinen, Hadelöv och Tenkrat.

Skönt med Malmö seger ikväll, imponerande 3-1 hemma mot Sundsvall. Roligt för Treille att få hänga en kasse. Läste nyss en tråkig nyhet att Hurme är på väg bort från Malmö, tydligen skall TPS vara ute efter honom. Enbart backarnas fel när han fått kritik. Nu kan endast ett köp av Marttinen bota denna sorg. Skulle eventuell kunna byta honom mot Darcy Campbell.

Annars idag har jag bara stått för 4 intervjuer, känns som examensarbetet började på allvar idag. Har även sökt några jobb.

HELVETE vad vägen är hal, bilen känns som en snorkuse på vägen..

MoDo-Skellefteå

Ska alltså ner till rävlyan och se Modo-Skellefteå ikväll. Ska bli roligt att se, bjukar ju snitta en elitseriematch per säsong. Det man kommer lägga mest fokus på är stjärnmötet mellan Foppa och Marttinen.

Matchtips: 4-2

Matchrapport kommer senare ikväll eller imorgon.

RSS 2.0