26 Februari 2009

Har nyss kommit hem efter en jogging runda. Sprang ner till stan för att lämna igen tre filmer som skulle vara tillbaka innan sex, sedan sprang jag ju givetvis hem med. Hyffsat trött man blir i Gammliabacken. Filmerna vi hade lånat var All the boys love Mandy Lane, Teeth och good ideas. All the boys love Mandy Lane är nog den enda filmen jag kan tipsa om, de övriga var väl inte så jäkla bra.
Rullar även på riktigt bra på praktiken, denna vecka har mest bestått av tyst läsning eftersom skolan har en läslust vecka, ungarna är väldigt samarbetesvilliga. Dem gör det mesta man säger till dem utan gnäll. Skulle kunna säga i princip vad som helst och dem skulle göra det, dumma eller smarta? Avgör själva.
Viskas också om en riktig brakfest på nydalahöjd på lördag, den kan man ju inte missa.
Syrran och Danne kommer upp imorgon och blir kvar till lördagen, ska inhandla diverse köksartiklar tror jag de va. Ska bli riktigt kul eftersom syrran aldrig varit och hälsat på mig sen jag flyttade upp till Umeå.
Ödesmatch för mitt kära Malmö imorgon, tar sig an Leksand på bortaplan, utan tvekan säsongens viktigaste match. Står ju en playoff plats på spel.


Kross

Var alltså ner till Övik igår, vart som ingen match eftersom det bara var ett lag på banan. Helt otroligt hur Luleå ens kan ha tagit någon poäng med tanke på gårdagens spel, i särklass det sämsta lag jag sett i elitserien i år (även Södertälje inräknade). Man mäktade med en målchans, och den kom när det återstod två sekunder av matchen. Det säger nästan allt också när man inte lyckas göra mål på elitserien såll nr 1. MoDo gjorde ju en hel del snygga mål, så det var helt klart värt att fara. Gott också med ett obligatoriskt supermeal efter matchen.
Har nyss läst klart och sammanfattat varje kapitel i den fantastiska boken som vi skulle ha på litteraturseminariet på måndag, har även hittat på frågor till varje kapitel... Roligare kan man ju ha.
ChampionsLeague ikväll, riktigt intressanta matcher på pappret. Framför allt tänker jag på Arsenal-Roma, två lag som spelar riktigt trevlig fotboll. Riktigt sugen på att se den matchen.
Hoppas innerligt att Manchester United spelar Inter all världens väg, Inter är tillsammans med Liverpool bland det vidrigaste som finns. Dem spelar en fantastiskt tråkig fotboll.
Har även ätit semla idag, nästan det godaste man kan äta.

Söndag

Malmö krossar Troja med 6-1, nu är det bara Leksand som står ivägen för playoff. Malmö spelar en riktigt bra hockey för tillfället, är riktigt roligt att se. Måste bara bli playoff, sedan kvalserien.
Manchester Utd går mot en kassaskåp säker seger i PL.
Annars har söndagen varit riktigt bra hittils, varit ute och sprungit nästan 1 timme.
Sedan blir det nog bara till att se Beck filmen och sen sova.
Södergren fick ett VM silver idag, snyggt jobbat!
Helena Jonsson tog ett brons idag, nu har hon alltså ett guld, ett silver och ett brons. Ett riktigt bra VM för Sollefteåtjejen. Nu borde man hylla henne på torget i Sollefteå.


Laserhallen

Var idag på laserhallen här i umeå, det var riktigt trevligt får jag lov att säga. Nog för att man är kass på de, men vadå? Kan ju vara roligt ändå.
Sedan har jag också sett melodifestivalen ikväll, var en riktigt kass omgång med bara dåliga bidrag. Var inte direkt som förra lördagen när det fanns minst 4 som var rätt bra.

Malmö slog Almtuna igår, 3-2 efter straffar. Nu måste man bara besegra Troja imorgon och Leksand på fredag, sedan är playoff platsen säkrad.

Såg en hel del av Bolton-West Ham idag, det var nog det mest orättvisa resultat jag någonsin varit med om. Bolton hade en målchans och gjorde två mål medan West Ham radade upp möjligheter men bara gjorde ett. Synd det dära att det är målen som räknas..

Annars då?

Äntligen helg...

Stunden man längtar efter hela veckan är nu äntligen här igen, fredag eftermiddag. Riktigt skönt att bara känna lugnet som råder.
I helgen ska jag försöka börja på alla uppifter som jag har under min vfu. Matteanalys, tema arbete och faan och hans moster. Det är alltså riktigt mycke som ska göras, och inpå allt ska ju även en bok läsas som verkligen ser allt annat än rolig ut. Men det är nog bara att bita i det sura äpplet och börja.
Malmö spelar ikväll, Almtuna hemma. Tänkte försöka se den på datorn.
Nu sitter man bara och väntar på middag, när kommer den?

Men ha en trevlig helg.

Puss o Kraaam


Onsdag 18/2

Idag har jag varit på praktiken precis som vanligt, hände väl inga speciella saker. Håller i de flesta lektionerna och det rullar på i en bra takt. Gjorde också en matteanalys av en liten pojke idag, var riktigt intressant och höra vad han tyckte om matte samt hur han tänkte osv. Han hade lite problem med klockan men annars kändes han som ett stabilt kort. Ska bara skriva ner en dokumentation och lite annat smått och gott när jag orkar.
En liten pojke frågade idag hur länge jag skulle praktisera i klassen, jag sa ju som det va. Ungefär tre veckor kvar, då tyckte han att jag kunde stanna till sommarlovet åtminstone.
Är en riktigt trevlig och speciell klass jag är i, alla är olika och har helt olika åsikter. Men det är riktigt spännande och inspirerande.

Skidskyttarna gör riktigt bra ifrån sig borta i Korea. Helena Jonsson har redan tagit ett VM guld, David Ekholm har tagit en 5e plats. ACO vart 4a idag, riktigt synd att hon missade sitt sista skott. Annars hade det varit ännu ett guld.

Malmö tog 6e raka segern, 5-4 efter straffar borta mot Nybro, skrämmer ju inga topplag direkt men likväl en seger. Söderberg satte 3, Maclean och Hardt satte varsitt. Maclean har verkligen vaknat till liv, riktigt underbart att se. Nu är det två riktigt viktiga hemmamatcher i helgen, Troja och Almtuna. Två segrar där och playoff platsen är riktigt nära.

Halvvägs

Då var man alltså halvvägs in i VFUN, känns faktiskt mycket bättre än vad jag trodde innan. Känner mer och mer att lärare är något för mig. Idag har vi haft vintersportardag och vi trotsade kylan och var i bräntberget halva dagen och åkte skridskor andra halvan.
Kom nyss hem från universitet där jag varit och kopierat en helt fantastisk bok,
grundläggande färdigheter och färdigheters grundläggande. Gå genast ner på närmaste bokhandel och köp den!
Var igårkväll och spelade beach med JP, Klas och Pär. Var en ruggigt jämn match som tillslut jag och Pär kunde vinna, sista bollen fick avgöra. Klas och JP ville så gärna ha ett oavgjort resultat med sig men icket!
Annars så händer det inte alltför mycket, veckorna bara rullar på i en jäkla fart.
Ska göra en matteanalys och lite läs och skrivuppgifter imorgon, blir mycket intressant.
Nu måste man göra lite mat.

Grattis morsan



48 år idag
.
 

5e raka

Malmö vinner alltså sin femte raka match, man körde fullständigt över gnaget! 6-2 skrevs slutsiffrorna till. En riktigt imponerande insats och en helt underbar match.
Anton Blomqvist, vilken back!
Robin Alvarez, vilken kämpe!
Carl Söderberg, vilken lirare!
Ja, listan kan göras ännu längre men det är inget jag orkar göra just nu. Nu njuter jag bara av tillvaron.
Imorgon börjar också skidskytte VM, 8.35 lär man sitta bänkad framför tvn. Sedan blir det nog till att gå ut med hundarna och andra trevligheter.
Åkte ju hem till Björkå idag, tänkte ju fira morsan på hennes födelsedag på söndag.
Over n out!

Vem vet mest?

I vilket landskap ligger Skellefteå?
- Norrland...
Hör koalan till trögdjur eller sengångare?
- Pungdjur...
Detta är alltså ett tv program som ständigt bjuder på en hel del humor. Ibland förstår man inte hur dem tänker. Har alltså 2 alternativ att välja på, ändå väljer man ett tredje. Och alla som bor i Sverige måste väl veta att Norrland inte är ett landskap. Men hur som helst är det riktigt roligt att titta på.

Får alltså besök av en lärare från universitet imorgon, ska bli riktigt intressant att höra vad han säger. Sedan efter lunch skulle vi ner på stan på någon teater.
På måndag ska man vara själv igen, vilket innebär att man är vikarie. Handledaren ska vara på någon kurs inför nationella proven.
Malmö lirar ikväll! Bofors borta är det som står på schemat. Kom igen Redhawks!
Var en sväng på iksu idag.
Annars blir det nog bara till att ta det lugnt ikväll, Sverige skulle ju tydligen möta Österrike ikväll också, kan bli intressant att se.
Fasen vad jag blir sugen på att fiska!
 

Klassiker

Idag i skolan inträffade något klassiskt, något som förmodligen varje unge varit med om, nämligen slickat på ett räcke som man helst inte ska göra. Hade varit på affären på lunchen för att inhandla några små saker när jag plötsligt såg en liten unge sitta fast med sin tunga i ett räcke utanför gympasalen, han grät inte och gjorde verkligen allt för att inte göra de heller. Jag hämtade då lite varmvatten i en mugg och fick loss honom, visserligen försvann det skinn från hans tunga men han var helt klart nöjd över att vara fri igen.
Annars rullar det på i vanlig ordning, har rätt mycke lektioner och trivs riktigt bra med de. På torsdag ska jag få besök av en lärare från universitetet, han ska tydligen se hur jag sköter mig osv.. Kommer bli intressant, har bestämt mig för att köra en matteuppgift och en svenskauppgift.
Glädjande nog har vi handledare bara positiva saker att säga om mig, det är i allafall vad hon säger. Hon tycker att mina styrkor som lärare är lugn och bestämd.
Här om dagen fick jag också höra en rolig kommentar av en kille i klassen, jag skulle rätta en sak som han hade skrivit. Märkte då att han hade glömt prickarna ovanför ett ö eller ett ä (minns inte riktigt), svaret han gav: men det är ju ingen big deal. Då hade han tydligen sett mcdonalds reklamen dagen innan. Kunde knappt hålla mig för skratt. De små liven säger riktigt många roliga saker.
Ska åka hem till Björkå i helgen, morsan fyller ju år. Så nu undrar jag om det kanske är någon annan från Sollefteå trakten som kanske också ska hem? Jag kan gärna åka.
Sedan är det inte heller så länge kvar tills man blir morbror heller, ca 7 veckor. Ska bli riktigt roligt, för barnets del får det verkligen hoppas att han/hon blir lik morbror på alla sätt och vis, vilket betyder att hon/han inte kommer att misslyckas med något.
Nu rullar glamour i tvrutan, intressant värre.. Eller?
Annars lär nog kvällen inte bjuda på alltför mycket, en del planering och kanske en film?



Veckans sista dag

Då är alltså denna helg också slut (nästan). Har ju trots allt slösöndagen kvar, helgen har inte bjudit på några skandaler överhuvudtaget. Det närmaste som liknar en skandal måste ju ändå vara melodifestivalen, hur röstar det svenska folket egentligen? Fanns ju ändå 2 låtar som var hyffsade, nr 1 och nr 8. Ingen av dem gick ens vidare till andra chansen, mycket märkligt.
Fick förövrigt veta i fredags att jag hade klarat geografi hemtentan som jag lämnade in för ungefär en månad sen, riktigt skönt!
Var och såg den nya Wallander filmen i fredags, var faktiskt helt ok.
Tänkte åka ner till olearys ikväll och se West Ham-Man Utd, kommer garanterat att bli en bra match.
Imorgon börjar tredje veckan på praktiken, hoppas det bara fortsätter lika trevligt som de två tidigare. Ska ju fortsätta på mitt tema arbete som handlar om människokroppen. Ska även göra en matteanalys och pyssla lite med läs och skrivutveckling. Så kommer helt klart bli en fullspäckad vecka. Ska även försöka hinna med att springa lite antingen före skolan eller efter, känner ju att jag är fullt frisk nu igen. Så nu är det bara vädret som kan sätta stopp för mig. Just nu snöstorm och - 15.



Up the hammers!

Skönaste dagen

Som sagt så är ju fredag eftermiddag den skönaste studen på veckan, man känner sig så härligt avslappnad och man har inget speciellt som måste göras de kommande 2 dagarna.
Har idag trotsat huvudvärken och varit i skolan, skönt då att det var kortdag. Åkte även skridskor med eleverna idag, det roligaste med det var att alla elever åker inte skridskor, dem "springer" skridskor. Men ändå är det ett riktigt härligt gäng man har att göra med. Just nu så känns det som man valt precis rätt utbildning, om 1 år ska man vara klar och gå ut i arbetslivet på allvar.
Helgen blir nog en lugn historia, känns som man behöver de efter en lång vecka. Tänkte försöka mig iväg på bio, är lite sugen på att se den nya Wallander filmen. Sedan såg jag ju också att friday the 13th skulle börja gå nästa fredag, passande dag kan man ju lugnt säga. Den är ju bara ett måste att se. Har man sett alla andra kan man ju inte missa den nya. Skulle tydligen vara en nyinspelning av klassikern från 1980.
Malmö krossade Nybro igår, 7-1. Kan man vara annat än nöjd?
West Ham möter Man Utd på söndag, en aning sugen på att se den matchen. Riktigt drygt att vara utan canal +.
Men nu blir till att styra upp nå käk.
Trevlig helg!


  


Torsdag

Praktiken rullar på riktigt bra och jag trivs som handen i handsken.
Har bestämt mig för att göra mitt tema arbete om människokroppen, idag diskuterades huden flitigt. Har tidigare gått igenom hjärtat och nerverna, till veckan kommer det nog bli skelettet och musklerna. Skelettdansen kommer garanterat bli en trevlig bekantskap.
Gymmade och spelade beach igår kväll.
Malmö tar sig an Nybro ikväll, utan många ordinarie spelare. Kan bli en tuff nöt att knäcka.

Kommer mer om ett tag.. så håll ut ;)

Vikarie

Idag har man alltså varit vikarie, var riktigt kul och lärorikt.
Hade en hel del svenska, matte, musik och även lite bild. Dem gjorde riktigt fina pil träd. Roligt också att se hur arbetslusten verklingen flödar, annat än en själv de. Måste också säga att det är en riktigt bra ålder att vara i (3an). Här är dom inte helt okablaba och inte heller så där uppkäftig som man börjar bli i 6an, så jag ser alltså detta som den optimala årskursen.

Var och spelade beach igår kväll, före det var jag en sväng på gymmet.

Har inte mycket energi kvar när man kommer hem på dagarna, riktigt trött i huvudet framför allt.

Nu har jag tvättid, så måste kila...

Spelarna försvann - Malmö vann

Malmö tog din andra raka seger tidigare idag, Sundsvall slogs tillbaka med 4-1 på hemmaplan.
D. Maclean satt 2 pytts, det ena med ett handledsskott modellen hårdare.
Hardt satte 1 och Wallgren satte 1.
Malmö har verkligen börjat krigat som ett lag de 2 senaste matcherna, och det är ju sånt man vill se som fan. Nu hoppas man bara på att det fortsätter på detta vis, så att man når play-off i alla fall.
West Ham spelare 0-0 mot Arsenal igår, riktigt starkt. Parker och Behrami stod för klockrena insatser.
Nu är det bara 12 timmar kvar tills den andra veckan på praktiken börjar, så har nyss gjort några lektionsplaneringar. Kommer bli rätt mycke lektioner denna vecka, men det känns bara bra.

RSS 2.0