MIF

I och med att Malmö slog Huddinge igår borde bragdguldet 2009 gå till just Malmö. Jaja, Huddinge är ju inte direkt världens bästa lag men Malmös förutsättningar var ju inte de bästa om man säger så.
Efter matchen bestämde sig alltså C. Söderberg att stanna i Malmö säsongen ut, riktigt stort gjort! Trots bud från de flesta elitserielag samt några utländska lag valde han alltså att stanna i sin moderklubb, det kan man kalla hjärta.
Hardt har också bestämt sig för att stanna, detsamma gäller Casselståhl.
T. Larsson ringde också och sa att han ville spela gratis, härligt Thomas!
D. Maclean, kanadensaren med det ruskiga skottet väljer också att stanna och spela utan lön.
Även F. Eriksson verkar stanna.
Alvarez och Olsson verkar även dom stanna.
Sedan hade man alltså lyft upp 7 juniorer i gårdagens match, och enligt rapporter hade dem slete som djur. Riktigt roligt att höra, "inga pengar, bara hjärta" så lyder Malmös nya slogan.
Om spelarna som stack kan man bara säga "bara pengar, inget hjärta".
MoDo har värvat ett antal intressanta spelare eller vad sägs om Foppa, Torkki och Hrabal? Sedan väljer man att låna ut Westin och Forsberg till Björklöven, dessa 2 kommer inte att kunna lyfta Löven.
Löven hade tydligen värvat en kanadensare från Vita Hästen också, en spelare som man kan jämföra med C. Pronger, fast lite bättre.

Man ska man ta sig för idag då? Riktigt sugen på att se Arsenal-West Ham, någon som har kanalen och vill bjuda in mig? Fasen vad man saknar canal+.
Annars måste man väl börja planera några lektioner inför nästa vecka, ska ju tydligen vara ensam hela tisdagen, men det känns bara roligt. Då ska ungarna få veta att dom lever.

Fredag och helg

Spelarna har alltså så smått börjat försvinna från Malmö.
J. Björk till HV71, tror han kommer lyckas bra där! Men en flytt till MoDo hade inneburit mer speltid.
H. Karlsson till Södertälje, detta förstår jag inte! Hur kan man gå till en lag som ligger avhängda i elitserien när det finns intresse från betydligt bättre lag?
J. Höglund till Södertälje, en bra målskytt som kommer tillföra SSK mera glid.
R. Weihager till Sparta i norska ligan. Kanske har större mål i Norge?
M. Paulsson till Färjestad, FY FAAN. Kunde valt vilket annat lag som helst, men inte kaffebönorna! Tyvärr så är han ju en mycket bra spelare som kommer vara bäst i Färjestad tillsammans med Mattsson.
Dessa fem är alltså klara förluster, sedan så kommer ju M. Johansson också att sticka, TACK! Ditt bästa beslut sen du kom till Malmö. Hoppas han går till Färjestad eller Leksand.
Några positva nyheter också.
N. Hardt har sagt att han ska stanna, härligt! En av de bästa Malmöspelarna denna säsong.
R. Alvarez kommer också att stanna.
C. Söderberg finns med i kvällen match mot Huddinge, hoppas verkligen att han stannar.
Malmö plockar för övrigt in 8 juniorer till kvällens match, mycket intressant måste jag säga. Kan ju knappast bli sämre.
Första  kedjan med Öhman-Söderberg-Hardt ser riktigt lovande ut. Andra med Maclean-Olsson-Alvarez ser inte heller så dålig ut. Blir hur som helst en riktigt tuff match, men hoppas på en seger.

Malmö går i graven..

Dagens stora snackis, som förmodligen ingen har missat. Malmö Redhawks är alltså på väg att gå i konkurs. Styrelsen som sitter där nere måste vara de mest inkompetenta idioterna som finns på denna planet, vad faan håller de på med? Det är ju riktigt tråkigt om detta skulle inträffa, men det kan ju vara bra om det händer också. Bort med alla överbetalda sopor, in med egna juniorer. En till sak man kan fråga sig är ju om man nu ska satsa så jäkla mycke pengar, varför satsar man inte då på bra spelare? Tar in en massa gamla spelare som egentligen aldrig varit bra och ger dem en skyhög lön, det är ju bara ett stort skämt. Snackar då främst om M. Johansson, J. Damgaard, J. Höglund och D. Maclean. Dessa spelare är ju bara i Malmö för att tjäna pengar på ålderns höst. Dessa fyra spelare skulle inte ens vara värda ett studiebidrag i lön. Tycker att man ska tjäna som man presterar, skulle dessa herrar spela utan lön i t ex 4 månader hade det inte ens synts på kontot.
Jaja, vart ska nu Malmös alla spelare ta vägen?
C. Söderberg, tycker han ska stanna, är ju trots allt Malmös absolut bästa spelare. Om han nu ska flytta tycker jag att han ska välja MoDo, Timrå, Skellefteå eller Frölunda.
M. Paulsson, skulle passa perfekt in i Timrå, men tycker han ska stanna.
N. Hardt, tycker även att han ska stanna, en riktigt härlig spelare, om flytt Skellefteå.
H. Karlsson, skulle kunna vara första målis i vilket elitserielag som helst! Djurgården kanske?
J. Björk, en stabil back som skulle tillföra MoDo mycket!
D. Maclean, skulle vräka in mål mellan Omark och Harju i Luleå, passa på Luleå!
J. Damgaard, kom igen.. Ta han bara! Lanza kanske?
M. Johansson, åk tillbaka till FBK.. Alla gamla sopor spelar ju där.
J. Höglund, gör mycke mål men glider igenom matcherna. Södertäjle skulle passa dig.
J. Hurme, du kan vara kvar i Malmö, div 3s bästa målvakt nästa säsong? Annars skulle han enkelt ta första platsen i MoDo.
M. Olsson, en Malmö grabb, kan stanna. Annars kanske ett mittenlag i allsvenskan.
R. Alvarez, ännu en Malmö produkt, absolut stanna! Hade absolut inte gjort bort sig i LHC, kanske mer realistiskt om han går till ett lag i allsvenskan.
J. Öberg, KB65 i div 1 söker spelare, nappa!
D. Casselståhl, gör dig själv en tjänst och lägg skridskorna på hyllan.
R. Weihager, kan nog vara en bra tillgång i div 3.
T. Wallgren, ett rivjärn som kanske skulle göra mål i div 2.
F. Eriksson, en bra hockeyspelare men en riktig primadonna, skulle vara kanon för HV71.
C. Steen, nedu Calle, du blir aldrig en bra hockeyspelare.
P. Johnsson, åk hem till FBK och låt pappa ta hand om dig.

Malmö har ju också en hel del duktiga juniorer, så tycker man ska försöka bygga upp ett bra lag av dem.
Spelaren som förmodligen kommer stanna är väl Damgaard, den sämsta av dom sämsta.
Bara för andra lag att välja och vraka, ta för er av godbitarna. Ta inte Calle, Paulsson, Karlsson och Hardt bara, resten kan ni få.
Enda räddningen heter väl Percy Nilsson, men tycker han gör rätt som inte lägger en krona till, kanske kan vara bästa att lägga ner och börja om helt.
Som sagt riktigt tråkigt, vad ska man då hålla på för lag? Eller ska man helt lägga ner hockeyn? Är ju trots allt inte alltför roligt.

Onsdag..

Då har man gjort 3 dagar av praktiken, börjar så smått komma in i det hela. Har till och med fått nyckel till skolan, så nu kan jag vara där dygnet runt om jag skulle känna för de. Har varit riktigt roligt hittils, hoppas bara det fortsätter på den inslagna vägen.
Var och åkte skridskor igår kväll på Sofiehem.
Köpte även en riktigt härlig jacka igår, en sån där som man har när man är ute och springer eller dylikt. Vart även ett underställ när man lix var igång. Köpte också en present till morsan som snart fyller år.
Hittar heller ingen stream till West Ham-Hull matchen, så får nöja mig med Roma-Palermo. Ser ändå att West Ham leder med 1-0 efter första efter mål av Di Michele, snyggt!
Roma leder med 2-1 en bit in i andra.
Sitter också och ser lite av det förmodligen sämsta tvprogrammet som någonsin visats "made in sweden", det är i princip hur dåligt som helst. Killen som sitter där måste ju vara tidernas största fjant.

Nu är det snart helg igen också, undra vad som ska hända då. Måste väl planera lektioner och annat skoj.
Nu blir det snart till att krypa ner under täcket, drygt som attan att stiga upp 7 varje morgon, men börjar så smått att vänja in mig!
Up the hammers!

Första VFU dagen avklarad

Det var en riktigt trevlig dag faktiskt, barnen kände igen mig och uppskattade min återkomst. Har som mest planerat och hjälpt barnen så gott jag kunde. Fick även hålla i sista lektionen när det var högläsning och arbetsbok som gällde. Det roligaste med den lektionen var när jag läste och ordet krog dök upp i texten, jag frågade eleverna vad en krog var och vad man kunde göra där. En pojke svarade snabbt och tydligt: Det är ett ställe där man dricker öl och lattjar, kunde knappt hålla mig för skratt. Ville egentligen också fråga honom vad han menade med "lattjar" men det vart som inte av. Fick även ett schema, går till halv 5 måndag, tisdag, onsdag, Torsdag till 4 och fredag till 11. Så längtar fram till fredagarna nu.
Idag fick jag även veta att min handledare kommer vara på kurs/utbildning i ett par dagar, så då kommer jag ensam att få leda klassen. Kommer att bli mycket intressant.
Ska även få lära eleverna sången friday i´m in love, ska översätta den och fixa och trixa.
Sedan ikväll har jag varit och lirat beach med JP, blomman och Klas. Jag och JP vann riktigt enkelt, en berömt walk in the park.
Nu väntar sängen, måste ju orka upp klockan 7 varje dag.
Sleep tight!

Slappt

Idag har det varit mycket slappt, mest för att man kom hem runt halv 3 inatt och inte kom i säng förns halv 5 ungefär. Steg ändå upp runt 12, mest för att kolla in skidskyttet. Gick ju bra för Helena Jonsson idag, hon vart 2a, ACO slutade 5a. Herrarna nådde inte samma framgång idag som tidigare under helgen. Sedan har det ju också varit handboll och fotboll som man varit tvungen att se. Sverige åkte på stryk mot Ungern, riktigt kasst.
Napoli-Roma, 0-3. Noterbart från den matchen är ju att Mexes är världens bästa back, han gjorde även ett av målen.
Sitter just nu och kollar på Mia och Klara, ett rätt roligt program verkar det som.
Nu till veckan är det alltså praktik som gäller, uppstigning 7 varje morgon, inte hälsosamt. Ska försöka ta tag i träningen igen också, har ju varit slö nu i någon vecka, mycket på grund utav sjukdom. Ska börja försöka springa en sväng varje dag + lite gym. Men frågan är om man ska börja springa på morgonen eller på kvällen? Kvällen borde passa mig bäst. Hoppas bara att man inte har alltför mycke planering och så att göra på kvällarna, det skulle förmodligen knäcka mig.

Lördag

Idag har det väl inte hänt alltför mycke, nyss varit uppe och ätit på Ängen. Fläskfilé med klyftpotatis, var nåt erbjudande som man inte fick missa.
West Ham gick vidare i FA-cupen idag via 2-0 mot ett blåbärslag, Behrami och Noble nätade.
Ferry vann Jaktstarten idag, stark!
ACO åkte upp sig från 27e plats till 4e, även det mycket bra.
Skellefteå slog Rögle, mycket viktigt, ut med Rögle ur elitserien.
Sverige blir överkörda av Frankrike just nu, 13-4 just nu.
Vad händer annars ikväll då? Känns som en hel del tv tittande.
Nu bara en dag kvar till praktiken, är säker på att det kommer bli roligt, eller försöker inbilla mig det i alla fall.
MoDos nya målvakt imponerar ej.
Väntar på nyförvärv till MIF.
Fortsätter att se Sverige som blir överkörda av Frankrike.

Fredag kväll

Ja, det e fredag kväll och dans i folkets park, ja det är dit man ska gå om man vill bli stor och stark. Därför jag håller mig på hemmaplan ikväll. Vet inte vad man ska ta sig till riktigt.
Tidigare idag var jag och spelade beach i ungefär 2 timmar, det var jag och Jenny mot JP och Andrea. Reslutatet behöver vi inte gå in på. Sedan så spelade vi också en timme med 2 elever från Mimerskolan, dem var bara 2 st så vi var snälla och ställde upp. Riktigt roligt var de.
Så rolig var jag idag, har som inget mer att tillägga.
Mårten kommer ju hem från Thailand ikväll, välkommen hem! Snackades om fest hos honom imorgon.



Det var en gång

And I'd give up forever to touch you 
'Cause I know that you feel me somehow
You're the closest to heaven that I'll ever be
And I don't want to go home right now

And all I can taste is this moment
And all I can breathe is your life
and sooner or later it's over
I just don't want to miss you tonight







And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am



And you can't fight the tears that ain't coming
Or the moment of truth in your lies
When everything feels like the movies
Yeah, you bleed just to know you're alive


And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken
I just want you to know who I am

And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken

I just want you to know who I am
And I don't want the world to see me
'Cause I don't think that they'd understand
When everything's made to be broken

I just want you to know who I am

I just want you to know who I am
I just want you to know who I am
I just want you to know who I am





Cypern 08







Elitserien, here we come

Malmö vinner över Mora borta och elitserien är bara runt hörnet. Får Malmö bara spela bortamatcher så tror jag att chansen finns + att när man möter bättre lag tar sig grabbarna i kragen.
Marcus Paulsson avgjorde idag med en snygg straff. Finns för övrigt några i Malmö som har elitserie potential, då snackar jag om #27 Söderberg, #44 Hardt, #17 Paulsson och #60 Karlsson. För övrigt ser det ganska tunt ut, tyvärr.
Backsidan är förmodligen allsvenskans sämsta.

Var också i skolan idag, fick reda på vilken lärare vi ska ha under VFU:n. Alltså en lärare som kommer och kollar så vi sköter oss. Jag fick en Krister som verkar helt ok. Ringde också till min handledare tidigare ikväll, hon lät otroligt positiv och såg fram emot att jag skulle komma, 8.00 ska jag infinna mig på Mariehemsskolan på måndag morgon. Ska bli roligt och intressant.

Funderar också på att göra min CK3 VFU på svenska skolan i London, hade varit grymt om man kunde lyckas få de. Ska göra allt jag kan för att få komma dit. Men det blir alltså först till hösten om jag skulle få min vilja igenom.

Ska nu lägga all min fokus på matchen mellan Inter och Roma i italienska cupen, 1-0 efter halva matchen. Adriano målskytt. Måste väl förmodligen diska senare också. Blir väl till att se lite handboll också.
Förövrigt kan jag komma med en god maträtt ni kan göra om ni har lite för er, gör en fiskgratäng! Torsk, mos och äggsås är det enda som behövs
.

Skridskor

Var ikväll och åkte skridskor/spelade hockey, det var jag, Pär, Mange, Klas, Von Anka + 2 random grabbar. Vi spelade alltså 4 mot 3. Jag, Pär och en random bildade vilket som skulle visa sig vara en riktigt kompetent trio. Pär en skridskovirtuos utöver det vanliga, jag som prickar det jag siktar på + random killen som visade sig vara en berömd "finne i röven". Motståndarna hade alltså inte en chans, dem stod som koner gång på gång. Klas påminde om en sämre Jesper Damgaard, Mange försökte nå upp till Anton Edlunds kapacitet, gick sådär! Von Anka försökte vara Modig medan den sista killen gjorde sitt bästa för att styra upp detta kassa lag. Vi vann med ungefär 8-3. Hur som helst så var det riktigt kul.
Var förövrigt en hel dag i skolan idag, och så blir det även imorgon.
Bjuder även på en grymt bra och skön låt.

Ny kurs

Då har alltså att arbeta i grundskolans tidigare år dragit igång, det blir 7 veckors praktik samt 3 veckor i skolan. Ska ju vara som jag nämnt tidigare på Mariehemsskolan. Fick idag reda på att vi måste göra en hel del mindre lustiga uppgifter under praktiken.
1. God miljö för lärande, 2-3 sidor.
2. Skriven planering och genomförande av temaarbete, max 6 sidor.
3. Didaktisk analys av ditt temaarbete, 1-2 sidor.
4. Läs och skrivprofil, 2-6 sidor.
5. Matematikanalys, 1-3 sidor.
6. Dokumentation och reflektion över din egna kompetensutveckling, max 3 sidor.
Så har alltså en hel del att göra under dessa 10 veckor. Alltså inte en sovmorgon så långt ögat kan nå, men det ska förhoppningsvis gå bra även de.
Har nyss sett Sverige slå Spanien i en riktigt bra handbollsmatch, Sverige gör verkligen bra ifrån sig nere i Kroatien. Nu sitter jag bara på att tvätten ska bli klar så att man kan gå och sova. Vill också bli frisk igen så att man kan börja träna på riktigt igen.

Skön dag

Idag har man mest tagit det lugnt, vart ju utgång igår så det kan ju bero på de. Gårdagskvällen var trevlig, först var vi här på Liljansberget hos Olle och drack öl och spelade lite tvspel. Sedan vart det utgång på e-puben, mycket konstigt folk men annars var det trevligt. Eller hur Mange? Vart tog Klas vägen förresten?
Idag har det varit mycke sport på tvn som man följt, en hel del skidskytte och även lite fotboll.
West Ham-Fulham 3-1, man har just nu en otrolig form. Di Michele, Noble och Cole nätade efter en mycket väl genomförd match. Tur att ett lag man håller går bra!
Nu blir det till att se handbollsmatchen mellan Sverige och Sydkorea.

Lördag

Vad ska man göra en dag som denna?
Har rätt ont i halsen och är riktigt snorig, så vi får se vad man kan orka med.
Satt uppe inatt och kollade lite NHL, Pitsburgh-Anaheim, Columbus-New Jersey och Chicago-New York Rangers såg jag delar utav.
Man kan bara konstatera att mannen som skulle kunna hjälpa Malmö heter Ryan Getzlaf, NHLs bästa spelare enligt mig. Han tillsammans med Selänne och Bobby Ryan skulle gärna få komma till Malmö och hjälpa till. Fast i och för sig är det ju backar som Malmö behöver, så Marttinen och Phaneuf hade jag inte tackat nej till.
Nu har Malmö istället gjort klart med Tomas Larsson, vad ska man säga om det då? En medelmåtta som inte kommer tillföra allt för mycket.
Tänkte bara nämna beachen här om kvällen. Jag, Kjäll och Rebecka pulveriserade fullständigt JP och Klas i 2 set.... Resten kan man bara glömma.
Kanske blir party ikväll? Hos Mårten har jag hört?Nu när han är i Thailand är det inte mer än rätt att utnyttja hans lägenhet och hans spritskåp. Klas har ju nykeln så det är ju bara att gå dit och välja och vraka.

Helg helg helg

Nu var alltså kursen människan, omgivningen och historien överstökad. Var en mycket bra kurs med massor av relevant litteratur. Lärarna var också helt ok, även en mycket trevlig grupp studenter. Hemsidan vi redovisade idag var alltså finishen, var en rätt bra redovisning från vår sida faktiskt. Om ni vill se hemsidan är det bara att gå in på www.fceduc.umu.se/~joha0052 , läs den med ett leende på läpparna om ni kan. Enkel och tråkig om jag får säga mitt. Redan på måndag börjar nästa kurs, då är det att arbeta i grundskolans tidigare år som gäller, 8 veckors praktik och 2 veckor skola tror jag att den består av. Praktiken börjar den 26e.
Sitter och kikar på lite utförsåkning just nu, och hur i hela friden kan man stå på ett par skidor i 141 km/h?
Sitter också och funderar på vad man ska hitta på i helgen, har ju börjat fått ont i halsen också.
Hockey ikväll i alla fall, Malmö tar sig an Bofors på hemmaplan. Borde bli en seger tycker man, nu borde ju MIF fått lite vind i seglen efter vinsten senast mot Växjö.
Blir väl till att kolla lite skidskytte idag också.
Sedan så vill jag också skriva en rad om Lotta Isaksson, vilken fin röst du har. Nog den bästa jag hört på mycket länge. Lyssnar på den där låten hela dagarna. Kanske ska söka till idol?
Nee, nu tänkte jag äta lunch och kanske gå och träna. Sedan blir det nog en soffdag/kväll.
Men sup och svälj nu är det helg!

14/12

Var och gjorde min sista träning för Mariehem igår, var riktigt skoj även de. Vi körde bara löpning i ungefär en halvtimme. Nu är det bara för dem att höra av sig om dom vill se mer av mig, lite dålig fysisk form just nu men annars känns allt bra. Hör dom inte av sig är det ju deras misstag. Men men, var riktigt roligt att prova på i alla fall.
Var på iksu idag på förmiddagen och körde lite styrka, kanske ska dit senare och köra lite löpning också, men inget bestämt.
Ska snart ner på stan och gå på systemet.
Annars så har Malmö match ikväll, Växjö borta = säker förlust.
Såg också att Dimitrakos i Skellefteå krävde en 500% löneökning på grund av sin "succe" denna säsong. Nu ville han tydligen ha ungefär 900 000 i månaden. Timrå värvade också en kille här om dagen som tydligen får 46 000 per match, vad faan är det som händer? Han är förmodligen inte ens bra.
Malmö var också på väg att hämta in ännu en medelmåtta, Thomas Larsson från Skellefteå.
Jani Hurme är på väg tillbaka, skönt. Behövs en målvakt av VÄRLDSklass som kan ta en fight mot en utespelare.
Över till lite fotboll då, Tobias Eriksson , den redigt usle mittfältaren lämnar Sundsvall för Kalmar, Sundsvall vinner helt klart på de. Sedan också att PSV köper Toivonen för ungeför 50 miljoner, hur kan dem betala så mycket för en medelmåttig allsvensk spelare?
Såg också att Kaka var på glid till Man City, skulle tydligen få 2,2 miljoner i veckan, här snackar vi släng dig i väggen Dimitrakos. Men så pengakåt kan man inte bara inte vara, han har säkerligen redan en bra veckopeng i Milan. Ilunga på väg till Liverpool, nej! Det kan inte vara sant, han kan väl inte lämna glamourösa West Ham för skitiga Liverpool?
Redovisning av hemsidan på fredag, men vad händer annars i helgen? Kanske kan åka skridskor om vädret tillåter?
Nu blir det alltså stan en sväng, sen så vet man aldrig vad som händer.
Forza MIF!


Tisdag

Hur fasen kan ett halvt inlägg bara försvinna sådär?
Halva föregående inlägget var bara bort imorse när jag kollade, och det är inte tillbaka ännu. Mycket märkligt. Hela inlägget fanns ju där när jag kollade i natt.
Idag har jag varit i skolan i princip hela dagen, gjorde klar våran hemsida. Resultatet kan ni se här: www.fceduc.umu.se/~joha0052
En enkel och lätt navigerad hemsida skulle jag kunna säga, sedan att det känns som ett oväsentligt innehåll är ju en annan femma.
Ikväll blir det träning igen, mellan halv 6 och halv 7 är det löpning som gäller borta i dragongaraget. Känns relativt jobbigt men ska försöka bita i så länge det går. Benen och fötterna är väl inte riktigt hundra måste man ju erkänna.
Malmö har idag sparkat sin okapable tränare Bibbi, riktigt skönt måste jag säga, en dryg stockholmare kan aldrig få ett lag att fungera. Nu är det bara uppåt i tabellen, kom igen MIF!

Andra träningen

Nu har jag gjort min andra träning för Mariehems SK, idag var det bara fotboll som gällde, och vilket sjukt tempo alltså. Alla passningar sitter på fötterna och man har inte lång tid på sig när man väl har bollen. Men det är fortfarande riktigt kul. Enda tråkiga är ju att det ska behöva ta nästan 3 timmar för 1 timmes träning. Åkte ner på stan med bussen ca 9, var på Nolia runt 20 i. Jag och Oskar gick en liten omväg men allt för motionen, sedan tränade vi alltså från 10 till 11. Efter träningen fick vi gå från Nolia till Vasaplan för att sedan ta bussen upp till universitet. Nu hade vi det maximala flytet


Första fotbollsträningen

Då har man gjort sitt första framträdande denna säsong, det var med Mariehem jag tränade med. Ett riktigt härligt gäng, genomtrevliga grabbar rakt igenom. Var riktigt kul men mycket jobbigt, först hade vi löpning i 1 timme och det var ungefär det jobbigaste jag någonsin gjort, sedan hade vi fotboll 1 timme. Efter det var man ganska slutkörd. Är riktigt nöjd över mig själv som orkade mig igenom träningen utan minsta lilla gnäll. Sedan verkar tränaren också kanon, fystränaren riktigt trevlig samt lagledaren som även han var riktigt trevlig.
Träningen skedde i ett tempo som jag aldrig någonsin ens varit i närheten av, möjligvis då när jag var nere i Åtvidaberg och tränade.
Vi fick även inbjudan till träningen imorrn, 22.00 på Nolia, innan dess ska nog benen kunna vara springbara igen. Tack också till Magnus som skjussade mig och Oskar till Nolia.

Malmö förlorade mot Björklöven idag, väntat.

Man Utd krossade Chelsea med 3-0, kanon.

Sitter just nu och följer Roma-Milan, Roma leder med 1-0 efter första och vem faan är David Beckham?

Hoj

Var på iksu idag med Johan, vi körde typ 8 olika övningar, kände att det var minst 3 för många. Har riktigt dåligt med energi idag. Känns som om man håller på att bli sjuk. Träffade också på Mange på gymet, han körde biceps som aldrig förr.
Imorgon blir det fotbollsträning, Nolia klockan 2, löpning+fotboll. Mange tänkte vara snäll och skjussa bort mig och Oskar. Ska vilket fall bli riktigt roligt att visa var man går för, om man går för nåt vill säga.
Just nu halvtid mellan Newcastle och West Ham, 1-1 är ställningen. 1 poäng känns bra, hoppas de bara kan hålla ut sista 45.
Ikväll blir det nog bara lugnt, allt för att ladda upp för imorgon. Här lämnas inget åt slumpen.

Suck..

Vilket jävla dåligt lag man håller på, ännu en förlust, denna gången visade sig Västerås övermäktiga. Flera av Malmös spelare är i stort behov av en rullator, Mattias Johansson är den som är i störst behov, nåt segare får man ju leta efter. Jesper Damgaard skulle också behöva en, Malmö får börja investera nya rullatorer istället för spelare, det kanske ekonomin inte säger nej till. Fy faan alltså.. Nu är det bara att gräva ner sig än en gång.
Efter matchen står den fullständigt okapable tränaren Bibbi och säger att vi har gjort en bra match och han är väldigt besviken, som vanligt. Han måste ju för faan lägga ner, sluta från jobbet för guds skull, han säger alltid samma sak. Vi var mycket bättre än dem osv..
Åhh, det är så bra stämmning i laget.. Bla bla bla, måste ju vara det värsta skitsnacket någonsin.
 

Hockey ikväll

Ikväll visas Malmö-Västerås på tv4sport, 19.15 börjar sändningen. Kommer sitta bänkad från ungefär 18.00. Riktigt viktig match, en match som måste vinnas till vilket pris som helst.
Även skidskytte visas om ett tag, damernas sprit är det som gäller idag. Hoppet står nu till Helana Jonsson eftersom ACO är sjuk.
Blir nog tacos till mat idag, gott!
Har varit på iksu idag och bollat med vikter tillsammans med Klas, annars har jag inte gjort allt för mycket. Vi körde biceps och rygg.
Nu ser jag mest fram emot söndag då det blir fotbollsträning, först 1 timme löpning sen 1 timme fotboll. Roligt att se hur länge och hur mycket man orkar.
Lördagen var det tänkt att det skulle bli beach igen, fasen vad mycke beach det har varit här i slutet. Så snart är man nog bra på det också, förhoppningsvis.

Nu får ni lyssna på denna låt och ladda upp för kvällens match ;)



Beach och lite annat

Ikväll var det beachvolley för hela slanten, från 8 till halv 11 ungefär. Det var jag, Klas, JP, Andrea, Jenny och Rebecka. Tjejerna gav upp där vid 10, men tappra som vi är stannade vi kvar ytterligare en halvtimmer för diverse aktiviteter. Vart lite gris, kasta bollen i en sopkorg osv, lite roar de små som det brukar heta.
Nu ligger man här i soffan och laddar upp för en långhelg, ska ju inte vara i skolan förrän på tisdag igen, visserligen ska man väl ändå hitta på några lämpliga lektioner, syfte och mål osv.. Så helt ledig är man ju inte.
Fick också reda på att jag får göra min praktik på Mariehemsskolan, så från och med den 26e är jag där, 8 veckor är förövrigt denna praktik. Fick också samma handledare som tidigare. Bra eller dåligt? Det får tiden utvisa. Känns riktigt bra att det är gångavstånd också.
Riktigt nöjd med stället jag bor på för tillfället, nära till det jag behöver ha nära till. Sitter just nu och väntar på att D3 mighty ducks ska börja, en riktigt rolig film, ska se den och känna mig som ett barn igen. 
Mange, du har helt rätt.. Tycker det är rätt löjligt av Mårten att sitta nere i Thailand och kalla sig själv "hv elin" ;) Han kanske har ett fejknamn till varje lag, "Bayern Marie", Juventus Jessica", "Arsenal Alice" osv..  När ska han kunna stå för det lag han hejar på? Eller just ja.. Han håller ju på ett helt dussin med lag. När ska du börja kalla dig för "löven måna" Mange? Nee, sådana där saker är inte acceptabla. Man måste ju stå för vem man är. Så kom ut ur garderoben Mårten, för guds skull;)  
Ne, nu börjar Mighty Ducks.
Skriver mer imorrn om vad som händer i helgen osv.

Tillbaka i skolan

Idag var man alltså tillbaka i skolan, var där ungefär 3 timmar. Satt och fixade med våran hemsida som ska vara klar om en vecka. Vi bestämde oss för att träffas igen på tisdag och fixa färdigt. Hemsidan kommer att handla om branden i Umeå.
Efter det så var jag nere på stan en sväng, köpte ett par fotbollskor, känner att det är rätt säsong för det nu.
Vart ett par sådana här.


Riktigt sköna skor och dem behövdes verkligen, nu fattas bara benskydden, sedan är fotbollsutrustningen komplett. Skönt att inte behöva alltför mycke utrustning för att spela fotboll.
Ikväll blir det beach igen, 20.00 smäller det.


Kors i taket

Malmö går och slår Borås på bortaplan, 4-1 skrevs slutresultatet till. Jonas Höglund 2, Sacha Trielle 1 och Daniel Casselståhl var målskyttarna.
Tydligen hade mannen som inte platsade i Nybro Sacha Trielle firat stora triumfer, riktigt trevligt att höra. Nu gäller det bara att inte slappna av och slå Västerås på fredag.
Mackan i kassen hade tydligen också varit mycket bra.
ÄNTLIGEN EN SEGER.



iksu och några andra fenomen

Var idag på iksu och tränade lite, skulle ta 16 kilos hantlarna och bolla lite med dem, men orkade inte med dem.. Man tappar rätt mycket under några veckor, så fick nöja mig med 13,5 kilos hantlarna. Höll även på att få ett spel modellen större på grund av polisstudenterna. Dem var inne på gymet och höll på med deras suspekta övningar, dem jagade varandra och betedde sig allmänt konstigt, hoppade över maskinerna och höll på. Dem störde rätt rejält med andra ord, att dom inte håller på någon annanstans. 
Pratade med Oskar idag och han hade styrt upp ett fotbollslag att träna med, det blir Mariehem som får ta del av våra skills. På söndag var det tänkt att vi skulle infinna oss på träningsanläggningen för lite löpning och lite fotboll, känns jobbigt men man måste ju börja någonstans, känns ändå mest roligt.
Ikväll spelar Malmö igen och jag kan redan nu gratulera Borås till tre säkra poäng. 
Funderar på att göra kycklingwok idag.
Imorrn är det dax för skola igen, var tänkt att vi skulle börja göra en hemsida, lär bli ett projekt det också. Är klar med hemtentan vilket känns riktigt skönt, ska vara inlämnad imorrn. Sedan om den är bra eller dålig är en annan femma. 

Att Hv begär omspel mot Rögle ser jag bara som patetiskt, isåfall måste ju även AIK begära omspel mot Löven. Både HV och AIK vart ju drabbade av snygga bredsidor som skulle göra Fabregas avundsjuk.
 

Jadu

Jadu, vad ska man säga? Sverige var helt klart mycket sämre än Kanada, visst! Men vad faan håller domarna på med? I denna match kan Sverige tacka domarna och "durkslaget" Markstörm för förlusten, Markström är en oduglig målvakt som skulle göra sig bättre i Hollywood än i NHL, det är en sak som är säker. Visst, man bör ju inte köra på en målvakt typ 4 gånger, men man behöver inte heller som målvakt göra till sig så sjukt mycket. Och har en målvakt så mycket sämre balans än en utespelare? Han känns som en Stefan Liv kopia fast lite sämre. Så fort det blir lite hett om öronen släpper han puckar som om det vore den självklaraste sak som fanns. Samma sak i semi-finalen mot Slovakien.
Det fanns också positiva saker med denna match, Erik Karlsson är en riktigt skön spelare. Han har det lilla extra som gör att han vågar hålla i puck, vilket är viktigt i hockey.
Sedan så har ju Magnus Pääjärvi en fantastisk speed, man ser direkt att han härstammar från Malmö, eller? Dem är ju kända för sina skridskoskickliga spelare.
Hur som helst, Kanada vann hur rättvist som helst.

Nu har man tvättstugan, och man tvättar som aldrig förr. Var tänkt att vi skulle iväg och åka lite skridskor idag, men verkar inte bli nåt nu när vädret säger ifrån. Kanske håller mig på hemmaplan och pysslar lite i hemmet istället
.

Jani Hurme, kom tillbaka från skadan!


Måndag och JVM final

Såg just precis att Malmö hade lånat in Jens Skålberg och Sacha Treille, så nu kommer det bara gå ännu sämre för rödhökarna. Skålberg är den sämsta back jag någonsin sett och Treille platsar förmodligen inte i Nybro. Dessa två superstars är inlånade från Färjestad, Sveriges vidrigaste lag alla kategorier.
Såg också att Marcus Kristoffersson som inte platsade i MIF (då förstår alla hur dålig han är) går in med sitt Djurgården och leker sönder Luleå på bortaplan.
Skellefteå är tillbaka på vinnarspåret igen, härligt!
Någon av Abott bröderna gjorde tydligen 4 mål ikväll, bra jobbat!
Tråkigt att MoDos kräftgång fortsätter.
Sedan är det också JVM final inatt, kommer bli mycket roligt att se. Tror Sverige har en mycket bra chans att vinna, så jag säger 4-2 till Sverige.
Har också vart och spelat beach ikväll, var riktigt skoj. Vi spelade ungefär 1h och 45min, var riktigt jobbigt också, tar som fasen på benen.
Nu blir det kvällsfika och uppladdning till nattens match.

Tillbaka i Umeå

Då var alltså julledigheten över för denna gång, allvaret var tänkt att börja imorgon. Tänkte försöka börja på hemtentan då. Jullovet har varit mycket bra fast alldeles för kort, jobbade också en del vilket säkert gjorde lovet kortare.
Det är tänkt att man ska vara på skolan igen på torsdag, då ska det snickras på en hemsida. I helgen har det hänt både bra och dåliga saker.
Malmö förlorar igen och är förmodligen Sveriges sämsta lag, denna gång var det Oskarshamn som stod för övermäktigt motstånd. Malmö är ändå laget som ligger närmast hjärtat, konstigt nog. När faan ska man få vara med om en framgång?
Skellefteå krossade Luleå och visade än en gång vilket som är norrlands bästa lag, 7-1 känns ändå som ett resultat som Luleå ska vara nöjd med, skiljer egentligen ännu mer om man kollar på kvaliteten på dessa lag. Marttinen tyvärr skadad vid ställningen 6-0, hade förmodligen slutat värre för Luleå om han fått spela klart matchen. Jobbigt för Skellefteå som får klara sig utan sin bästa spelare ett tag framöver, hoppas han kommer tillbaka lagomt till slutspelet och skickar SM-guldet till Skellefteå.
West Ham slår ut Barnsley ur FA-cupen, 3-0. West Ham har tagit sig i kragen här på slutet, vilket jag mår bra av. Cole har nätat 3 matcher i rad.
West Ham vill ha Bendtner mot Upson, jo eller hur? Första april idag?
Sverige i final i JVM, riktigt bra prestation av Sverige. Sverige har många bra lirare som är riktigt roliga att se på, Karlsson, Tedenby, Backlund och Pääjärvi är samtliga riktigt bra. Blir oavsett rätt tufft i finalen mot Kanada. Men tror ändå att småkronorna har en god chans att vinna.

Månadens, årets, tidernas lirare.

Gott nytt år

Ska bjuda på ett par nyårs karameller så småning om var det tänkt. Vart ett lugnt nyårsfirande för undertecknads del, vart ett gäng öl men inte mer än så, skandalfritt är ett annat ord man kan använda. Lillebror däremot hade en ganska tuff kväll, hans tjej fick den äran att agera spyupptagerska. Märks direkt att han inte är som jag, första gången jag skulle till att dricka sprit kunde jag dricka i princip hur mycket som helst utan att det märktes. Konstigt tycker jag! Han har väl druckit ett par gånger och kan gissa på att det har slutat på samma vis, hans flickvän imponerar stort som orkar med honom ;) Brors beteende är skrämmande likt systers, på alla sätt och vis, stöpt i samma form kan man också säga. Varför är jag så olik min bror och min syster?

Malin är också värd ett omnämnande som står ut med ungdomarna, hon ställer alltid upp och agerar "festfixare", med tacos, fika och skumpa blev kvällen något att minnas. 

Ska försöka bjuda på mer skandaler år 2009, men kan dock inte lova något.

RSS 2.0