Maya

Var i fredags och hämtade en liten hundvalp, Maya är hennes namn. Hon är en väldigt snäll och gullig Lhasa Apso.


Måndag 23/3

Undrom besegrade alltså Hägglunds igår med 2-1, trots massor av missade målchanser. Vi började matchen bäst, lite ologiskt då att Hägglunds är laget som gör 1-0 efter 10 minuter. Efter det kommer jag och lillebror in. Resten av första halvlek var inge vidare från något av lagen. Så alltså 1-0 till Hägglunds efter första. I andra halvlek är det bara ett lag på planen, tycker att vi spelar riktigt bra och inte bjuder Hägglunds på något. Ungefär 10 minuter in i andra halvlek får vi en straff efter en hands. Jag stiger fram och skjuter strax utanför. Någon minut efter det så kvitterar ändå lillebror efter ett mönsteranfall så avslutas med en resolut nick. Sedan så fortsätter vi med att rada upp målchanser, jag missar ett friläge, Sundelin missar ett antal fina lägen. Klockan hann ticka fram ända till den 87e matchminuten innan vi kan få ett avgörande. Sundelin glider igenom försvaret och sätter bollen säkert i nät. I det stora hela är jag riktigt nöjd med mitt lags insats, framförallt i andra halvlek. Tycker alla gör sitt jobb och står upp för varandra. Nu är det bara att träna  och ladda upp inför Selånger. Den matchen går av stapeln på söndag i Sundsvall.

Idag har jag varit på universitet för diverse "redovisningar". Har inget mer i skolan denna vecka, har bara ett arbete på ca 20 sidor som ska vara inlämnat på fredag. Är nästan klar, har ungefär en sida kvar att skriva bara. Så veckan kommer nog att bjuda på en hel del träning och andra trevligheter. Bio imorgon, män som hatar kvinnor. 

Hockey ikväll, hoppas innerligt att Skellefteå kan spöa kaffebönorna!
 

Första matchen för säsongen

Ska idag ner till Övik för att möta Hägglunds på Skyttis IP. Ska bli väldigt roligt att rasta mina nya fotbollsskor, var ju ca 2 månader sen dem vart använda. Målet med matchen idag är att orka iallafall en halvlek, allt annat är bonus. Visserligen har jag och Joel varit ute och sprungit en del här på slutet, men det är ju en helt annan sak att lira match. Eftersom matchen spelas på konstgräs kommer det vara ännu jobbigare. Kommer med en matchrapport senare ikväll eller imorgon.


HEJA UNDROM!

Veckan som varit

Har alltså haft min sista VFU vecka, har varit en mycket bra vecka med många intressanta händelser. Torsdag och fredag har jag varit ensam med klassen eftersom min handledare var på kurs. Idag bjöd jag eleverna på glass som avslutning, dom fick varsin piggelin och vart nöjdare än nöjdast. Jag fick ungefär en full icakasse med brev, kort och olika teckningar. Riktigt roligt att få.
Annars i veckan som har jag mest bara tränat, jag och Joel har varit ute och sprungit måndag, onsdag och gymmat tisdag och torsdag. Så idag är det en vilodag, känner mig lite halvkrasslig så det kan ju vara bra. Just nu sitter jag bara och svär åt tvn som vägrar samarbeta. Har varit myrornas krig hela dagen, är riktigt less på det nu. Känns bara som om man vill kasta ut skiten. Är riktigt trött på saker som inte vill fungera.

Helgen som kommer lär nog bli rätt lugn, känner mig ju inte alltför pigg. Ska ju åter till universitetet på måndag för redovisning och annat onödigt kraffs.

Måndag och Punch Out

Livet i skolan rullar på riktigt bra, är nu bara 2 VFU dagar kvar. Ska ju vara vikarie torsdag och fredag. Ska även vara vikarie en dag v 14 och 2 dagar v 15. Så dem måste vara lite nöjda med mig iallafall. Måste bara säga att eleverna jag har inte förstår sig på geometriska figurer, har gått igenom det ungefär 1000 gånger men dem har stora problem med just de. Rätt märkligt faktiskt.

När jag kom hem från skolan idag var det bara att snabbt äta sedan drog jag på mig löparskorna och sprang intervaller med Joel. Efter det var jag på Punch Out med Klas, Pär och Vinblad. Var riktigt kul men hyffsat jobbigt. Fick in några riktiga högerkrokar.

När blir det bio Emma?

West Ham lirar ikväll, West Bromwich står för motståndet hemma på Upton Park, hoppas på seger men kan bli tufft på grund utav alla skador.


Melodifestivalen

Detta är ju en helt fantastisk tillställning som alltid berör. Ikväll är det alltså dags för final.
Tänkte skriva lite vad jag anser om de olika bidragen.
Måns Zelmerlöw - Den klart bästa låten, bra drag och snygga dansare.
Molly Sandén - En halv tråkig ballad, kommer endast få sympatiröster för sin ålder.
EMD - Hyffsad låt, kanske en 5e plats?
Sofia - Sjunger på grekiska, säger allt! Förmodligen sist.
Agnes - Inte bra någonstans.
Alcazar - Helt klart en av de bättre, kan ju röra sig bra på en scen.
Caroline Af Ugglas - Pratsång när det är som sämst.
Malena - Opera när det är som sämst.
Emilia - En annorlunda röst och en annorlunda sång, får svårt att hålla sig undan bottenträsket.
H.E.A.T - En rocklåt? Helt okej!
Sarah Down Finer - Eftersom hon slog ut Lili och Susie måste hon ju vara bra, men det är hon inte. Hon själv tror hon gjort en mäktig låt.
Saknas i finalen: Star pilots och Lili och Susie.

Om jag får bestämma utgången så slutar det enligt följande.
1. Måns Zelmerlöw.
2. Alcazar.
3. H.E.A.T.
4. Sofia.
5. EMD.
6. Molly Sandén.
7. Sarah Dawn Finer.
8. Emilia.
9. Agnes.
10. Caroline Af Ugglas
11. Malena.

Bara 5 minuter kvar nu, bara att ladda upp med saft och godis ;)

Friday 13th

Har varit och kollat friday 13th på bio ikväll, var ruskigt bra och spännande. Går just nu många bra filmer på bio, är också sugen på att se män som hatar kvinnor och slumdog milionare.
Har också varit ute och sprunge idag, fundera på att gå på punch out imorgon med Klasse. Vore roligt att prova på.

Kvalserien inledes ikväll, vissa punkter kan man ju ta upp.
- Leksand är och förblir ett lag för allsvenskan.
- Södertälje lever på en bra målvakt, och riktigt kassa utespelare.
- Rögle tar bara två poäng mot Växjö, inte direkt imponerande.
- Växjö därimot, underbart att ta poäng mot Rögle. Hoppas på många skrällar.
- AIK har inget att göra i en elitserie.
- Västerås gillar jag mer än AIK iallafall.
Får jag bestämma så går Växjö och Västerås upp i elitserien.

Tordag 12/3

Tiden bara rullar på och går förmodligen snabbare än någonsin. Sitter just nu och smälter maten bara. Det vart kyckling och potatissallad. Nästan bara en vecka kvar på praktiken nu, känns sisådär. Lär sig ju mest och bäst när man är ute på praktik, även min handledare tyckte det var tråkigt att jag bara hade en vecka kvar. Hon måste ha det kanske skönt just nu, eftersom jag håller i det mesta av undervisningen. Hon kan sitta och hålla på med planeringen och nationella proven som står högst på listan just nu. Det tycker ju hon är mycket bra. Trivs väldigt bra med barnen och dem trivs med mig.

Champions league kan man bara sammafatta som så att engelska lagen dominerar, i vanlig ordning. Vilket jag också gillar, bästa fotbollen spelas ju i England. Manchester Utd-Arsenal skulle man vilja se i final. Resten av lagen kan åka ur med dunder och brak.

Hockeyslutspelet är ju också i full gång. Match igen ikväll om jag inte fattat fel. Roligt att Skellefteå ställer till det för LHC samt att Timrå pulveriserar HV. Färjestad hade som väntat inga problem med Brynäs, fattar inte hur Brynäs ens kan gå till slutspel. Frölunda spelar ut Luleå ganska enkelt och väntat det också. Men hoppas det blir Skellefteå-Timrå i final, vore riktigt trevligt.

Har också tränat rätt mycke denna vecka. Intevaller både måndag och onsdag, samt gym på tisdagen. Får se om man orkar köra nå styrka ikväll. Annars blir det imorgon istället.


Back on track

Då var man alltså tillbaka i bloggträsket efter någon veckas frånvaro. Det känns riktigt härligt, har nämligen haft fullt upp så tiden har inte räckt till för något bloggande. Från torsdag till söndag var jag hemma i björkå och tränade lite med Undrom. Vi körde hård träning, en hel del stationstränings och även lite hinderbana. Har även varit uppe och hälsat på syrran och Danne. 

Idag var man alltså tillbaka på praktiken igen. Var rätt kul, var idag ända till halv 6. Var på föreläsning mellan 3 och 5, en intressant föreläsning som handlade om matte. En annan intressant sak jag tänkte på när jag var på denna föreläsning var att utav ca 200 grundskolelärare var vi max 5 män där inne. Att det är så kvinnodominerat visste jag verkligen inte. När jag kom hem från skolan idag slängde jag snabbt i mig lite mat för att sedan gå ut och köra intervall träning med Joel. Var ganska jobbigt men också roligt.
Just nu hinner jag inte skriva nåt mer även fast jag vill.
Bjuder också på Lili och susie, vilka tjejer!
 

Rubrik

Nyss kommit hem från iksu där man varit och kört stenhårt i vanlig ordning. Var där med Joel och vi körde lite av varje, bestämde också att vi skulle ut och springa en sväng imorgon. Annars har dagen mest bestått av plugg, har gjort klart uppgifterna god miljö för lärande och läs och skrivutveckling. Har även kommit en bit på väg när det gäller tema arbetet. Mitt mål att vara klar med samtliga uppgifter på torsdag. Känns som om jag kan lyckas.

Sitter just nu och ser lite av Växjö-Troja. Troja har en spelare som ser riktigt intressant ut, ryktas vara på väg till Malmö nästa säsong. #90 Mattias Persson, en riktigt bra spelare som skulle göra sig bra i Malmö. Blir spännade att se hur laget kommer att se ut nästa säsong. Förövrigt kommer det att bli tidernas sämsta kvalserie och tidernas sämsta slutspel. Även de mest ointressanta. Hoppas dock att det blir Skellefteå-Timrå i sm-final, vilket förmodligen aldrig kommer att hända, blir väl i vanlig ordning typ Färjestad-Linköping eller nåt sånt. 

Har även lärt mig ett nytt begrepp när jag varit ute på praktiken, "egga på datorn" detta betyder alltså inte skita på datorn, utan spela mycket dator under en lång tid. Sedan så har jag också märkt att eleverna säger "köra" hela tiden, t ex. Köra matte, köra en lek eller köra skidåkning. Allt dem ska göra så kör dom.
   


Första dagen i mars

Kunde ju ha startat bättre, vaknade med en djurisk huvudvärk vid 10 imorse, gick och la mig runt 5. Börjar äntligen vakna till liv. Men man mår väl som man förtjänar skulle jag tro.
Fick många konstiga sms från Klas inatt, nu vill jag veta vad du menar.
Kan börja med detta sms. "nja,. jag soveirrsss".
Sedan "alla stöter".
Sedan "Vi är oskyldiga mot varann... Då gör vi ingen sk.. Skada."
Sedan fick jag även några till. Så nu vill jag veta: Vad menar du Klas? Vore roligt att få reda på vad som händer i din hjärna.
Var trots allt en riktigt trevlig kväll.
Sitter just nu och ser West Ham-Man City, 0-0 efter första.

RSS 2.0